Xiaomi își schimbă politica de vânzări

Xiaomi schimbă politica de vânzări online. În acest moment, utilizatorii pot cumpăra la liber phableta Mi Note și smartphone-ul Mi4, fără a mai fi nevoiți să urmărească campaniile de vânzări ale companiei.

Scris de | 7 mai, 2015
Xiaomi își schimbă politica de vânzări

Lin Bin, președinte Xiaomi a promis să schimbe modul în care compania își comercializează produse – se va renunța vânzările instant („instant sales”), care au fost criticate în repetate rânduri de utilizatori și se va trece la comercializarea la liber a tuturor dispozitivelor.

mi notePolitica Xiaomi de vânzări de produse a fost una simplă, dar în același timp criticată de consumatori. Astfel, la scurt timp după lansarea unui dispozitiv semnat Xiaomi, acesta putea fi comercializat online (exclusiv în multe cazuri) direct din magazinul companiei, însă preț de doar o zi. Acest fapt declanșa o frenezie în rândul doritorilor – iar tehnica de marketing adoptată de Xiaomi a fost catalogată în repetate rânduri drept „hungry marketing” or „instant sales.” După ce campania de vânzări de o zi expira, compania posta online volumul de produse comercializat și încasările realizate. De regula numărul de unități comercializat era de ordinul milioanelor, prin urmare nu toți doritorii reușeau să plaseze comenzi, fiind nevoiți să aștepte mult timp până de exemplu un smartphone să ajungă la un dealer.

xiaomi miLin Bin a precizat faptul că politica de vânzări exclusiv online (și pe perioade scurte) folosită în toți acești ani nu a fost o strategie de marketing prin care să se delimiteze de concurență, ci pur și simplu compania nu deține nicio fabrică unde să-și producă dispozitivele, reușind astfel să evite supraproducția și să eficientizeze costurile. Gama de produse Xiaomi este manufacturată în fabricile Foxconn, acolo unde prind viață alte produse cunoscute, inclusiv noile iPhone-uri semnate Apple.

mi4Primele produse Xiaomi ce se vând la liber pe site-ul companiei, sunt phableta Xiaomi Mi Note și smartphone-ul Xiaomi Mi4.

Etichete: , , , , , , , ,