Primele impresii cu LG G4. Carcasă din piele, ecran Quantum IPS și cameră de 16 megapixeli

Scris de | 12 mai, 2015
Primele impresii cu LG G4. Carcasă din piele, ecran Quantum IPS și cameră de 16 megapixeli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Până la lansarea comercială a lui LG G4 în magazinele din România va fi nevoie să mai așteptăm puțin, dar între timp noi am fost invitați la un scurt hands-on cu cel mai proaspăt flagship. A fost doar o unitate sample, dar am simțit pielea, am văzut noul ecran și am testat la prima mână camera. Mai jos primele noastre impresii, iar un review mai pe larg o să vedeți după lansarea pe plan local.

Anunțat oficial la sfârșitul lui aprilie, LG G4 este numit de către producătorul sud coreean drept cel mai ambițios smartphone creat vreodată. Și dacă ne luăm după tot ce contează astăzi în lumea smartphone-urilor, vom ajunge să credem că doar printr-un proces continuu de experimente se va reuși menținerea în top. Vedeți Apple cu succesul redesignului și al ecranului mai mare,vedeți presupusul (momentan) succes al Samsung cu modelul Galaxy S6 Edge etc.

Mai sunt și alte exemple, multe de la producători chinezi sau fără nume atât de sonore, dar ambiția și curajul sunt elementele care vor menține brandurile în top. Iar LG a dovedit de câteva generații și până astăzi că a luat decizii întelepte. Când vine vorba despre cel mai nou flagship LG, este vorba de trei elemente care îi definesc unicitatea: capac din piele, ecranul ușor curbat cu tehnologie Quantum IPS și cameră de 16 megapixeli cu deschidere f/1.8.

Adio plastic, bun venit piele

Pielea pe un smartphone nu este un lucru nou. Am văzut cum Samsung a încercat să imite pielea pentru modelele Note 3 și Note 4, iar Motorola a reușit să o integreze pe Moto X încă de anul trecut pentru anumite piețe. Nu cred ca mai este cazul să discutăm de producători de smartphone-uri de lux, care au trecut la piele ceva mai scumpă, dar este remarcabil faptul că LG experimentează cu cel mai râvnit smartphone din portofoliu și va livra, probabil, milioane de smartphone-uri cu carcasă din piele.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am avut ocazia să pun mâna pe trei modele din piele și unul din plastic. Modelele din piele au fost în variantele pe negru, maro și roșu, iar cel din plastic imita aluminiul până la cele mai fine detalii și chiar te înșela datorită temperaturii reci și a durității față de clasicul plastic. Cele trei tipuri de piele de la smartphone-urile pe care am pus mână au texturi și haptică diferită. Cel negru este cel mai elegant și cel mai texturat și va sta cel mai bine în mână, cel pe maro este cu textura cea mai fină, iar cel pe roșu era o piele mată. Cele două cusături de pe mijloc continuă elegant amplasarea camerei și a butoanelor de pe spate, elemente distinctive ale LG încă de acum două generații.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Personal, mi-a plăcut cel mai mult cel maro, dar mai deosebit mi s-a părut cel pe roșu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În ce privește elementele de construcție ale telefonului, partea din față este ocupată în cea mai mare măsură cu ecranul de 5.5 inchi, în timp ce marginile vin cu o textură de tip diamant. Butoanele sunt integrate în interfață, în partea inferioară avându-și locul doar logo-ul producătorului, în timp ce în partea superioară se găsește camera frontală și speaker-ul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe spate se observă camera principală, la nivelul carcasei și flancată de un blitz și de senzorul de focalizare laser, sub care se află butoanele fizice, Power și volum. În partea de jos se află o incinta acustică și foarte frumos finisat numele dispozitivului, G4. Pe muchia inferioară este amplasat portul USB și conectorul de căști, iar în partea superioară este plasat portul infraroșu care transformă telefonul într-o telecomandă.

Display

Smartphone-urile cu ecrane curbate nu mai sunt o noutate atât de mare precum au fost anul trecut, LG ajungând deja la cea de-a doua generație a lui G Flex. Iar dacă tehnologia este deja disponibilă, sud coreeni s-au gândit să facă aproape toate smartphone-urile din portofoliu ușor curbate, chiar dacă este vorba doar de un artificiu de design sau o curbură reală a display-ului. Forma ușor curbată îi permite să se așeze mai bine în palmă și în buzunar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dincolo de curba ușoară, LG folosește pentru prima oară Quantum IPS pe un smartphone, o tehnologie care oferă culori mai bogate, o luminozitate mai mare și un contrast mai ridicat. Avem așadar parte de un ecran cu o diagonală de 5.5 inchi și rezoluție Quad HD (2560 x 1440 pixeli) care atinge o densitate a pixelilor de 538 ppi. Dincolo de tehnologii și specificații, pot concluziona că este un smartphone mai bun ca cel de anul trecut și care se apropie de nivelul lui Galaxy S6 în ce privește calitatea, dar va fi necesar un test în laboratoarele Test Factory ale connect pentru a hotarî câștigătorul.

16 megapixeli, setări avansate

LG G4 are o cameră principală de 16 megapixeli, cu deschidere focală f/1.8, sistem de stabilizare optică pe 3 axe, detecție de fază și focalizare laser . LG G3 avea o cameră de 13 megapixeli cu sistem de focalizare pe 2 axe și a introdus focalizarea laser. Un OIS mai performant și o deschidere f/1.8 va permite să pătrundă mai multă lumină și să obțină fotografii mai bune în condiții de iluminare slabă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu am mostre ale camerei foto, dar din primele teste pot spune că focalizează repede și imaginile rezultate pe ecranul telefonului par calitative. Pe lângă aceste elemente tehnice, se remarcă 3 moduri de fotografiere extrem de bine definite: simplu, auto și manual.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În modul simplu nu vei întâlni niciun fel de buton în interfața aplicației de camera, fiind necesar doar o apăsare pe ecran pentru focalizare și telefonul va declanșa imediat camera, iar în modul auto sunt disponibile câteva setări simple, lasând pentru modul manual toate opțiunile necesare celor pasionați, între care amintim posibilitatea de a regla ISO până la 2600, captură RAW/JPG, balans de alb, expunere etc.

Specificații tehnice LG G4

Procesor Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808, dual-core 1.82 GHz Cortex A57 + quad-core 1.44 GHz Cortex A53
Memorie RAM 3 GB
Memorie 32 GB, microSD până la 128 GB
Ecran 5.5 inchi, 2560 x 1440 pixeli, 538 ppi
Baterie 3000 mAh
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, GPS, A-GPS, GLONASS, NFC, Infraroșu, stereo FM, microUSB
Cameră principală 16 megapixeli, OIS, detecție fază, focalizare laser, f/1.8, filmare 2160 la 30 fps, 1080p la 60 fps
Cameră secundară 8 megapixeli, filmare 1080p la 30 fps
Dimensiuni & greutate 149 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm, 155 grame

Nu are rost să disecăm componentele hardware ale lui LG G4 până ce ele nu sunt supuse testării, dar nu avem cum să nu remarcăm soluția aleasă pentru procesor. LG a ales pentru G Flex 2 procesorul Snapdragon 810 și pare a avea motive serioase pentru care nu au ales aceeași soluție și pentru G4, iar încălzirea raportată de Samsung inițial ar putea fi cel mai important motiv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avem și rezultate din testele de benchmark cu Antutu și 3DMark,dar având în vedere că este o unitate sample de teste rezultatele nu sunt concluente pentru că varianta finală sigur va trece prin optimizări care vor crește aceste cifre. Până una alta, varianta testată de noi a obținut 17.549 de puncte în testul Ice Storm Unlimited din 3DMark și 46.718 puncte în Antutu.

Primele concluzii despre LG G4

Dacă ne uităm retrospectiv peste 3 dintre cei mai mari jucători de pe piața de smartphone-uri cu Android, vom vedea că fiecare a încercat să inoveze într-o direcție total diferită în ce privește designul. HTC a ales metalul, Samsung plasticul și aluminiul, iar LG merge pe piele adevărată. Lucrurile se conturează frumos, dar a devenit dificil să anticipezi de pe margine care smartphone va ocupa primul loc în opțiunile consumatorilor pentru că modelele flagship ale celor trei producători sunt acum foarte atrăgătoare.

În ce privește LG G4, primele impresii cu terminalul sunt pozitive, cu plusuri pentru feelingul pe care îl oferă pentru design, cameră și ecran. Rămâne pentru review de discutat cum se descurcă soluția inedită venită de la Qualcomm, cum se descurcă camera, care sunt îmbunătățirile software și cât de durabilă va fi pielea.

Nu sunt detalii oficiale încă despre disponibilitatea lui LG G4. Producătorul a anunțat că Orange va deschide precomenzile începând de la jumătatea lui mai, urmând ca din iunie să fie disponibil în mod oficial pe toate canalele.

Etichete: , , , ,