Oracle şi comunitatea de utilizatori și dezvoltatori aniversează 20 de ani de Java

Pentru a marca aniversarea a 20 de ani de Java, Oracle Certification oferă o reducere de 20% pentru toate examenele de certificare Java.

Scris de | 20 mai, 2015
Oracle şi comunitatea de utilizatori și dezvoltatori aniversează 20 de ani de Java

Oracle și comunitatea de utilizatori și dezvoltatori din întreaga lume aniversează 20 de ani de Java. Astăzi, Java este pilonul central al aplicaţiilor software care influențează munca și viața personală a fiecăruia. De la inovaţii în segmentul enterprise big data, cloud, social media, aplicaţii pentru mobile şi Internet of Things, la maşini conectate, smartphone-uri şi jocuri video, Java continuă să ajute dezvoltatorii să împingă limitele în inovaţia tehnologică.20 de ani de Java“Java a crescut şi a evoluat, devenind una dintre cele mai importante şi de încredere tehnologii din industria de astăzi. Cei care au ales Java au fost răsplătiţi de multe ori prin creşterea performanţelor, a scalabilităţii, a siguranţei, a compatibilităţii şi a funcţionalităţii”, spune Georges Saab, vicepreşedinte pentru dezvoltare Java Platform în cadrul Oracle. “Ecosistemul Java oferă biblioteci de resurse deosebite, framework-uri şi resurse care ajută deopotrivă programatorii începători sau experţi. Dezvoltarea platformei Java poate fi urmărită în comunitatea transparentă OpenJDK. Cu o investiţie considerabilă din partea Oracle şi a altora în comunitate, aşteptăm cu nerăbdare să vedem evoluţia şi dezvoltarea Java în următorii 20 de ani.”

“Fujitsu a recunoscut utilitatea Java în sistemele IT de îndată ce platforma a devenit disponibilă, şi chiar în prezent lucrăm pentru promovarea aplicaţiilor. Platforma Java este folosită în industrii diferite din Japonia, ca urmare a compatibilității mari și a productivității pe care le oferă”, spune Yasushi Fujii, vicepreşedinte Application Management Middleware Division, Fujitsu Limited. “În viitorul IT&C-ului, tehnologiile mobile şi cloud-ul vor strânge relaţiile dintre oameni şi companii, ajutând la crearea unei societăţi concentrate pe fiinţa umană. Ne aşteptăm ca evoluţia continuă a ecosistemului Java să ajute dezvoltarea IT&C-ului şi schimbarea societăţii şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu comunitatea Java pentru dezvoltarea tehnologiilor Java.”

Lansat în anul 1995, Java este limbajul de programare ales de 9 milioane de dezvoltatori şi rulează astăzi pe 7 miliarde de dispozitive. Oracle și comunitatea Java se concentrează momentan pe lansare unor noi inovații pentru Java 9. Pentru a marca aniversarea a 20 de ani de Java, Oracle Certification oferă o reducere de 20% pentru toate examenele de certificare Java. Oferta, disponibilă la nivel global, este valabilă până la data de 31 decembrie 2015. Candidații trebuie să utilizeze codul promoțional Java20 când se înscriu pentru examen. Pentru detalii, apăsați aici.

 

Etichete: , , , ,