Samsung Galaxy S6 Active este oficial, oferă cel mai înalt grad de rezistență

Scris de | 9 iunie, 2015
Samsung Galaxy S6 Active este oficial, oferă cel mai înalt grad de rezistență

Samsung Galaxy S6 a fost lansat la începutul lunii martie în cadrul Mobile Web Congress, iar zvonurile pentru versiunea rezistentă a modelului nu au întârziat să apară și am văzut pe rând specificații, fotografii și presupuse date de lansare.

Astăzi, compania a anunțat oficial Galaxy S6 Active, un model similar din punct de vedere al dotărilor hardware cu varianta originală Galaxy S6, dar cu câteva noutăți interesante. Ecranul are o diagonală de 5.1 inchi cu rezoluție Quad HD și protecție Gorilla Glass 4, dispune de un procesor octa-core Exnos 7420, 3 GB de memorie RAM și o cameră principală de 16 megapixeli.  

Cea mai mare importantă noutate vine dinspre acumulator, care acum are o capacitate de 3.500 mAh față de cei 2.600 mAh care se ascund sub carcasa lui Galaxy S6, iar asta înseamnă că Galaxy S6 Active va rezista eroic în fața a 2-3 zile de utilizare.

În ce privește factorul de rezistență, Samsung Galaxy S6 Active este certificat IP68 și MIL-STD-810G și dispune de o carcasă inestetică prinsă în șuruburi și butoane fizice realizate din plastic dur. Standardul IP68 înseamnă rezistența la praf și apă (cu scufundări la 1.5 metri pentru 30 de minute), în timp ce standardul militar MIL-STD-810G se traduce în rezistența la umiditate, ploaie, radiații solare, șoc termic, nisip sau praf etc.

Samsung Galaxy S6 Active va fi disponibil momentan în rețeaua AT&T din SUA începând cu 12 iunie.

Etichete: , , ,