Salina Turda poate fi vizitată pe Google Maps

Salina Turda, unul dintre cele mai importante obiective turistice al României și vizitat anual de mii de turiști, poate fi vizitată începând cu această săptămână pe Google Maps.

Scris de | 13 iunie, 2015
Salina Turda poate fi vizitată pe Google Maps

Google a anunțat publicarea imaginilor panoramice din interiorul Salinei Turda pe Google Street View. Salina poate fi vizitată accesând acest link, toți vizitatorii putând naviga pe Street View pentru a accesa galeriile, sălile și minele Salinei Turda. Imaginile realizate în interior au fost realizate în luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied și prelucrat ulterior cu o aplicație specială de panorame Street View.

„Salina Turda a devenit în ultimii ani o destinație preferată a turiștilor – un loc în care istoria și legenda se împletesc armonios, dând naștere unui spectaculos muzeu al mineritului în sare. În anul 2014, obiectivul a fost vizitat de peste 470.000 de turiști. Mai mult, de 1 Mai anul acesta am înregistrat încă o performanță: aproape 14.000 de persoane au vizitat Salina Turda în cele trei zile ale mini-vacanței. Ne dorim ca prezența noastră pe platforma Street View să facă Salina Turda accesibilă la nivel mondial și să contribuie la creșterea numărului de turiști. Varianta virtuală oferă o mostră fidelă a spațiului și experienței oferite de Salina Turda, de la galeria Franz Josef și până la lacul din Mina Terezia” , a declarat Maria Simona Baciu, Director al Salinei Turda.

„Salina Turda este prima coborâre în subteran a Google Street View în România. Ne bucurăm că am realizat această premieră într-unul dintre cele mai spectaculoase și populare locuri din România. Mina de sare din Turda este un obiectiv turistic recunoscut și vizitat de sute de mii de oameni din România și străinătate. Prin publicarea imaginilor panoramice pe Google Maps, Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali din toată lumea, care o pot descoperi și explora din fața calculatorului sau de pe smartphone”, a declarat și Dan Bulucea, Country Manager al Google România.

Salina Turda este primul obiectiv turistic subteran din România prezent pe Street View. Sunt disponibile și alte obiective turistice inaccesibile cu mașina: cetatea Sighișoarei, Biserica Fortificată din Biertan, Muzeul Satului din București, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. În plus, de la începutul acestui an sunt disponibile și croaziere pe Dunăre în Street View.

Etichete: , ,