Orange diversifică serviciile TV. Interviu cu Julien Ducarroz, CCO Orange România

Scris de | 15 iunie, 2015
Orange diversifică serviciile TV. Interviu cu Julien Ducarroz, CCO Orange România

Julien-Ducarroz-Orange-RomaniaOrange TV trece printr-un proces continuu de diversificare atât a canalelor TV, cât mai ales a modalităților de acces puse la dispoziția clienților. Informații despre câți utilizatori se bucură de aceste servicii de televiziune oferite de Orange, dar și ce surprize pregătește compania pentru anul în curs, am primit de la Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

connect: Ce rezultate financiare a obținut compania Orange anul trecut datorită serviciului Orange TV și care este numărul de utilizatori?

Julien Ducarroz: În 2014 Orange a înregistrat rezultate financiare solide, chiar dacă întreaga industrie de telecomunicații a fost marcată de scăderea tarifelor de interconectare și taxa pe construcții speciale introduse anul trecut. Veniturile totale ale companiei au înregistrat o scădere cu 2,7% faţă de 2013, iar dacă eliminăm acest impact creșterea veniturilor ar fi fost de 4,2%. Aceste rezultate au fost puternic influențate de adopția din ce în ce mai accelerată a serviciilor de internet mobil, a căror utilizare a crescut în ultimul trimestru al lui 2014 cu nu mai puțin de 85% față de perioada similară a anului anterior.

Din ce în ce mai mulți clienți descoperă că, odată cu un smartphone, au de fapt în buzunar acces la întregul univers digital: la informații, la conturile de email, la melodii, la jocuri online și, nu în ultimul rând, la emisiuni, filme și seriale care pot fi urmărite oriunde și oricând au puțin timp liber. La finalul anului trecut, serviciul Orange TV, prin care clienții pot urmări tot acest conținut video despre care vă spuneam atât la televizorul din sufragerie, cât și pe dispozitivele mobile, avea 157.000 de abonați. Iar aplicația Orange TV Go, prin care se pot urmări până la 78 de canale TV, filme și seriale pe smartphone și tabletă, fusese descărcată de peste 1.100.000 de ori.

connect: Ce tipuri de abonamente TV oferă în prezent Orange și ce efort tehnic presupun?

Julien Ducarroz: Clienții au mai multe opțiuni, în funcție de obiceiurile lor de a se uita la televizor. Cei care preferă televizorul de acasă pot opta pentru un abonament prin satelit, care le oferă cel mai mare număr de canale HD de pe piață (48 de canale HD și 65 de canale SD) și include în același timp și acces la canale TV, filme, seriale și emisiuni de pe dispozitivele mobile. Abonamentele pornesc de la 5 euro, iar oferta curentă include 50% reducere la taxa de abonament în primul an pentru contractele semnate pe 2 ani.

Acum o lună am lansat în teste cu utilizatorii stick-ul Orange TV, care permite vizionarea pe televizorul de acasă a filmelor, serialelor și emisiunilor disponibile pe platforma pentru dispozitivele mobile, Orange TV Go. Testele merg bine și sperăm să aducem cât mai curând acest produs în oferta comercială, imediat ce primim feedback-ul și confirmarea că totul merge conform planului.

Există și clienți care, dintr-un motiv sau altul, nu au sau nu deschid televizorul acasă. Tinerii, de exemplu, preferă să urmărească filme și emisiuni pe dispozitivele mobile. Aceștia pot alege o opțiune Orange TV Go, care le permite să vadă pe telefon, tabletă, desktop sau laptop canalele TV, dar și filmele și serialele din Movie Go Unlimited și conținutul din platformele Antena Play și Voyo.

Când am lansat Orange TV acum un an și jumătate, atenția noastră a fost centrată pe inovație și pe calitate – a imaginii, dar și a serviciilor de asistență și de instalare. Transmiterea canalelor pe televizor se face prin satelit, ceea ce ne-a permis o calitate înaltă a imaginii în toată țara și difuzarea unui număr atât de mare de canale în format HD. Pe partea de instalare, am organizat cursuri cu echipele din teren pentru a le asigura clienților o experiență plăcută, iar feedback-ul acestora a fost pe măsură.

connect: Ce include opțiunea Movie Go și cum a fost primită de utilizatori?

Julien Ducarroz: Opțiunea include o selecție impresionantă de peste 500 de filme de toate genurile, filme de Hollywood, dar și producții Disney, pentru copii și nu numai. Este inclusă în toate opțiunile Orange TV Go, astfel încât clienții care aleg să urmărească televiziune pe dispozitivele mobile au automat acces și la filmele de aici. De asemenea, tot în Orange TV Go ei mai pot găsi o altă colecție de filme recente, filme consacrate și seriale, precum cele mai recente episoade din Anatomia lui Grey și Marvel’s Agents of shield, difuzate în maxim 48 de ore de la premiera din Statele Unite, la secțiunea Movie Go. Aici, filmele sau episoadele serialelor pot fi închiriate și urmărite oricând, timp de 30 de zile, pe laptop, tabletă sau telefon.

Adopția este în creștere constantă. Datorită interesului pentru evenimentele de actualitate şi emisiunile de divertisment, posturile TV au cel mai mare număr de vizualizări în aplicaţia TV Go. Însă cel al filmelor din Movie Go şi Movie Go Unlimited creşte de la lună la lună, ajungând în luna martie la o pondere de 20% din totalul vizualizărilor.

connect: Pe lângă stick-ul Orange TV, ce alte planuri aveți anul acesta pentru serviciul Orange TV?

Julien Ducarroz: Orange TV este una dintre direcțiile-cheie pe care ne concentrăm atenția, alături de serviciile de internet 4G. Investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani ne permit să le oferim clienților internet performant, de mare viteză, și servicii de conținut care să le îmbogățească experiența de utilizare a telefonului mobil.

Vrem să fim cât mai aproape de clienți și să îi informăm despre serviciul Orange TV, despre beneficiile pe care le oferă, despre calitate, numărul mare de canale HD și de canale multiecran, care pot fi urmărite în mișcare, despre portofoliul bogat de filme și despre episoadele pe care le aducem în premieră.

De asemenea, ne concentrăm atenția pe actualizarea continuă a platformei Orange TV Go și a funcționalităților sale, în funcție de cerințele clienților și de schimbările pe care le observăm în modul utilizatorilor de a privi la televizor. Vom extinde catalogul de filme de închiriat și filme din opțiunea Movie Go Unlimited, numărul de canale oferite și vom diversifica oferta de conținut de închiriat, mai ales pe platforma pentru dispozitive mobile. Cu ajutorul stick-ului Orange TV, clienții vor putea urmări tot acest conținut și pe ecran mare ori de câte ori vor dori.După cum vedeți, prioritățile sunt legate de ce am început să facem anul trecut. Vrem să fim mereu cu un pas înainte pe piața de televiziune și să aducem în viețile clienților noștri tot timpul ceva nou, pentru a ține pasul cu ultimele lor așteptări și tendințe de consum.

Etichete: , , ,