Zvon: Apple Watch 2 va fi lansat în 2016. Va integra o cameră foto, un modul Wi-Fi și aceeași baterie

Scris de | 20 iunie, 2015
Zvon: Apple Watch 2 va fi lansat în 2016. Va integra o cameră foto, un modul Wi-Fi și aceeași baterie

La doar două luni de la lansarea oficială a primului ceas inteligent Apple, au început să apară zvonuri “pe surse” despre generația următoare. Potrivit 9to5mac, Apple Watch 2 va primi o cameră foto, un modul wireless, mai multe scumpe și va dispune de aceeași baterie.

Conectare direct la internet

Una dintre cele mai mari critici aduse smarwatch-ului Apple este dependența de iPhone. În fapt, cam toate ceasurile inteligente necesită pairing cu un dispozitiv mobil, dar sistemul de operare Google pentru ceasuri inteligente a rezolvat acest neajuns de curând, permițând ceasurilor cu Google Wear să se conecteze direct la o rețea wireless și să primească o parte dintre notificări. În prezent, ceasul Apple poate monitoriza activitatea, efectua plăți și să redea muzică fără conectarea la iPhone, dar funcții precum mesageria (mail și mesaje) sau actualizarea vremii nu se poate face fără asistența iPhone-ului.

Cu intenția de a face următorul Apple Watch mai capabil fără un iPhone la îndemână, Apple intenționează să integreze un chipset wireless. Noul modul Wi-Fi va permite, de asemenea, utilizarea funcției Find my Watch.

Cameră Facetime

Utilizatorii primului Apple Watch pot răspunde sau respinge apelurile primite pe  Facetime de pe telefon, dar cam aici se termină opțiunile de control pentru această caracteristică. Conform zvonurilor, următorul ceas Apple va integra o cameră în bezelul din partea frontală.

O cameră pe un smartwatch nu este un lucru nou, Samsung a montat una încă de acum 2 generații, dar o cameră frontală folositoare la videoconferințe ar fi ceva exclusiv, care ar aduce un plus important în fața competitorilor. Alte rapoarte sugerează că Apple a avut în plan integrarea unei camere dar și alte funcții, dar au fost nevoiți să renunțe la ele din cauza problemelor preliminare și pentru a conserva cât mai mult durata de viață a bateriei.

Autonomie identică

Când vine vorba de baterie, se zvonește că Apple a efectuat studii care au concluzionat că marea majoritate a cumpărătorilor sunt mulțumiți cu durata de viață a bateriei și cu faptul că pot încărca ceasul peste noapte. Conform surselor, studiul Apple a relevat faptul că utilizatorii ajung la sfârșitul zilei cu 30-40% autonomie, iar inginerii Apple se vor concentra pe alte funcționalități hardware pentru moment.

Disponibilitate

Apple va lansa în această toamnă update-ul la sistemul de operare watchOS 2.0, cu funcția Nightstand, mai multe fețe pentru ceasuri, aplicația de email îmbunătățită și o nouă funcție pentru mesagerie. Ținând cont de faptul că ceasurile Apple au fost lansate în acest an, este cel mai probabil ca următoarea generația să fie lansată tocmai în 2016. Apple va lua în calcul introducerea unor modele care se vor situa între cel mai scump ceas (Apple Watch Gold edition de 10.000 de dolari) și ceasul entry level, dar nu este încă clar care vor fi variantele finale.

Etichete: , , , ,

Sursa: 9to5mac