Apple Pay, disponibil în premieră în Europa

Cardurile Visa din Marea Britanie pot fi înregistrate în serviciul Apple Pay.

Scris de | 15 iulie, 2015
Apple Pay, disponibil în premieră în Europa

Posesorii de carduri Visa emise de cele mai mari bănci din Marea Britanie au acces la noul serviciu Apple Pay, prin care pot plăti rapid, sigur şi uşor la orice terminal POS contactless utilizând telefoanele mobile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, ceasul inteligent Apple Watch sau tabletele iPad Air 2 şi iPad mini 3.iPhone watch VisaCererea pentru servicii de plăţi mobile este ridicată în special în rândul utilizatorilor iOS, 60% dintre aceştia dorind să plătească pentru bunuri şi servicii cu telefonul mobil, potrivit unui studiu realizat recent de Visa Europe care demonstrează potenţialul semnificativ de utilizare a serviciului Apple Pay.  

“Cererea consumatorilor pentru plăţile contactless realizate cu dispozitive mobile şi faptul că 60% dintre britanici deţin un smartphone anunţă schimbarea radicală de la plata cu cardul de plastic la plăţile digitale. Odată cu lansarea Apple Pay, este evident că soluţiile mobile vor deveni rapid modalitatea preferată pentru a stoca şi utiliza un card de debit sau de credit”, a precizat Jeremy Nicholds, Executive Director of Mobile, Visa Europe.   

Serviciul Apple Pay poate fi utilizat la orice terminal care acceptă plăţi cu cardurile Visa contactless. În prezent, în Marea Britanie există peste 410.000 de terminale instalate în 250.000 de locaţii care acceptă plata cu cardul Visa prin serviciul Apple Pay.

Clienţii băncilor MBNA, Nationwide, NatWest, RBS, Santander şi Ulster Bank pot să-şi înregistreze deja cardurile Visa de debit sau de credit în Apple Pay, iar în următoarele luni serviciul va fi oferit clienţilor şi de alte bănci, precum First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds şi TSB.

Întrucât securitatea şi confidenţialitatea stau la baza produselor oferite de Visa, compania de tehnologii de plăţi generează la înregistrarea unui card Visa în Apple Pay un cod unic care este asociat şi stocat pe dispozitivul mobil, astfel că detaliile de plată ale cardului nu sunt stocate în dispozitivul mobil sau pe serverele Apple.  

Configurarea Apple Pay este simplă, posesorii de carduri Visa având posibilitatea să selecteze cardul utilizat pe contul de iTunes sau să adauge un nou card de debit sau de credit. Când realizează plăţi în magazine, posesorii de carduri trebuie doar să poziţioneze dispozitivul mobil în faţa unui terminal contactless şi să ţină degetul pe Touch ID.

Consumatorii care îşi înregistrează cardurile Visa în Apple Pay beneficiază de aceleaşi avantaje oferite de cardurile de debit sau credit în mod normal, inclusiv de protecţie împotriva fraudei şi a tranzacţiilor neautorizate, precum şi de acceptare extinsă la nivel internaţional.   

Cardurile Visa înregistrate în Apple Pay pot fi utilizate la orice terminale contactless NFC, pentru plăţi de orice valoare, folosind Touch ID prin care se verifică identitatea posesorului de card. Numărul magazinelor din Marea Britanie care acceptă plăţi mobile de valori mari (peste 20 lire sterline, plafonul pentru realizarea de plăţi contactless fără introducerea codului PIN) este în creştere. Visa estimează că tot mai multe magazine şi restaurante vor face actualizările de software necesare astfel încât, până la sfârşitul anului, peste 80% dintre terminalele contactless vor accepta plăţi de orice valoare prin Apple Pay şi alte servicii contactless mobile.

 

Etichete: , ,