Canon prezintă cel mai larg obiectiv portabil de transmisiuni 4K de 2/3 inchi din lume

Scris de | 25 august, 2015
Canon prezintă cel mai larg obiectiv portabil de transmisiuni 4K de 2/3 inchi din lume

Canon lansează astăzi CJ12ex4.3B, un nou obiectiv zoom 4K portabil pentru senzori de 2/3 inchi, cu cea mai largă distanță focală din lume – 4,3 mm incredibili, construită pentru profesioniștii care filmează interviuri sau transmisiuni în direct, inclusiv sport și știri.

Performanță optică 4K de excepție

Bazându-se pe renumita tradiție Canon în domeniul design-ului optic și al tehnologiilor avansate, modelul CJ12ex4.3B surprinde imagini 4K de o calitate superbă, de-a lungul întregii plaje de zoom optic – 12x. Oferind libertatea de adaptare rapidă la diverse medii de filmare, noul obiectiv le permite utilizatorilor să treacă rapid de la o filmare dintr-un unghi ultra-larg de 4,3 mm la prim-planuri, menținând calitatea superioară a imaginii de la centru până la margini. Un teleconvertor 2x inclus mărește și mai mult plaja focală, păstrând totodată performanța optică 4K.

Canon CJ12ex4.3B

Pentru a ajuta și mai mult la obținerea imaginilor clare, cu contrast înalt, obiectivul CJ12ex4.3B include utilizarea sporită a sticlei cu fluorină și UD, combinată cu tratamentele optice speciale de la Canon, pentru a oferi în final un control excepțional asupra fenomenelor de ghosting și flare. Un nou sistem de focalizare, prin intermediul a trei grupuri interne, ajută de asemenea la reducerea fenomenului de focus breathing.

Portabilitate de excepție și operare flexibilă

Lăudându-se cu un design nou, obiectivul CJ12ex4.3B este compact și cu greutate mică, cântărind doar 2,1 kg – similar ca dimensiuni și greutate cu un obiectiv HD de 2/3 inch comparabil. Ideal pentru turnarea de imagini de pe umăr, tradițional folosită de cameramanii de știri, noul obiectiv poate fi ușor utilizat în teren; și, datorită design-ului și mânerului ergonomic, este confortabil de ținut chiar și pentru perioade mai lungi de timp. Obiectivul încorporează și trei conectori cu 20 de pini, pentru o mai ușoară integrare cu controlerele HD pentru zoom/focalizare deja existente, și poate fi simultan conectat direct la un sistem virtual extern de operare.

Beneficiind de un Digital Drive Unit, obiectivul CJ12ex4.3B oferă operabilitate avansată, permițându-le utilizatorilor să selecteze poziții și viteze de zoom repetabile, în plus față de setările pentru focalizare și diafragmă. Un encoder cu valoare absolută de 16 biți, integrat în Digital Drive Unit, le permite operatorilor să înceapă aproape instantaneu filmarea cu funcția de compensare a aberațiilor de pe camera video activată, fără a mai fi necesar un proces de inițializare. Această funcție este perfectă pentru filmările de știri și din natură, unde acțiunea poate dispărea la fel de rapid precum a apărut. Un ecran digital, integrat în Digital Drive Unit, facilitează setarea, verificarea și ajustarea funcțiilor vitale, într-un mod similar cu al obiectivelor HD de 2/3 inch.

 

Etichete: , ,