IFA 2015: Noua gamă Sony Xperia Z5 aduce primul smartphone cu ecran 4K din lume

Sony a prezentat în cadrul IFA 3 smartphone-uri noi, care formează gama Xperia Z5. Toate vin cu senzor de amprentă încorporat în butonul de pornire, iar Xperia Z5 Premium aduce primul ecran cu diagonală 4K pe smartphone.

Scris de | 5 septembrie, 2015
IFA 2015: Noua gamă Sony Xperia Z5 aduce primul smartphone cu ecran 4K din lume

Sony nu a umblat prea mult la construcția smartphone-urilor sale din familia Xperia Z, iar noile smartphone-uri folosesc același design, numit de către companie Omnibalance, cu linii drepte și colțuri ușor rotunjite.

Xperia Z5 vine cu un ecran de 5.2 inchi cu rezoluție Full HD, procesor Snapdagon 810, 3 GB de memorie RAM, cameră frontală de 23 de megapixeli și una frontală de 5 megapixeli, dar și baterie de 2.900 mAh. Fratele mai mic, Xperia Z5 compact, are parte de aceeași putere de procesare, dar vine cu numai 2 GB de memorie RAM și o baterie de 2.700 mAh, într-un corp mai redus și un ecran de 46 inchi.

DSC02004

Z5 Premium devine primul smartphone cu ecran 4K din lume, cu diagonală de 5.5 inchi și rezoluție 2160 x 3840 pixeli. Datele tehnice sunt identice ca la celelalte modele din familia Xperia z5, dar bateria măsoară 3.430 mAh. Noul terminal premium de la Sony se laudă cu un ecran Triluminos care scoate în evidență detaliile fine ale imaginilor la rezoluție înaltă, dar odată cu un display mai mare și cu o rezoluție mai înaltă autonomia va avea de suferit.

DSC02093

La  standul Sony am văzut o comparație între display-ul de pe noul Xperia Z5 Premium și un smartphone „convențional”, iar terminalul japonez arată categoric mai bine la contrast, culoare și claritate.

DSC01344

Sony a plasat un senzor de amprentă în butonul Power de pe marginea din dreapta, dar pe care nu am avut ocazia să îl testăm. Totodată, compania promite acum și o cameră mai bună, cu senzor de 23 de megapixeli, dar care a fost regândit de la zero și alcătuită din lentilele interschimbabile Sony, iar asta însemnă o focalizare mai bună și mai rapidă.

DSC02077

Ca o primă impresie, pot spune că cele trei terminale sunt arătoase, dar nu diferă cu mult față de generațiile anterioare din familia Xperia Z. Xperia Z5 și Xperia Z5 Compact nu mai au spate din sticlă, ci este realizat acum dintr-un material plastic mat, ceea ce pentru mine înseamnă mai puține amprente în operarea zilnică.  De apreciat versiunea compactă pentru că integrează un hardware aproape similar cu celelalte versiuni (mai puțin bateria), dar odată cu asta avem de-a face cu compromisul grosimii, care nu este de neglijat.

DSC01984

Xperia Z5 și Xperia Z5 compact vor ajunge pe piață la nivel global începând cu luna octombrie, în timp ce versiunea Premium va fi livrat începând cu luna noiembrie.

Etichete: , , , ,