IFA 2015: Lenovo Idea Miix 700, o clonă de Surface cu procesor Intel Core m7

Scris de | 8 septembrie, 2015
IFA 2015: Lenovo Idea Miix 700, o clonă de Surface cu procesor Intel Core m7

Lenovo a avut la IFA standul cu cele mai multe PC-uri, de la convertibile cu Windows și până la mașinării masive de gaming. Ne-a atras atenția Idea Miix 700, un convertibil inspirat din Surface-ul produs de Microsoft și care se laudă cu un stand prins cu celebra balama patentată Lenovo și cu o tastatură magnetică.

DSC03193

Lenovo Idea Miix 700 a apărut pentru prima oară pe scena evenimentului de lansare al familiei de procesoare Intel Skylake, într-o comparație cu un laptop vechi de 5 ani, masiv și cu o greutate demnă pentru un desktop sau sistem AiO din zilele noastre. Tableta emană eleganță, iar pe culoarea aurie atrage privirile.

DSC09594

Google produce seria produce seria de dispozitive mobile Nexus pentru a arăta dezvoltatorilor modele de referință, iar Microsoft ar trebui să facă același lucru cu a sa gamă de tablete Surface, întrucât chiar dacă magazinele sunt pline de tablete convertibile sau 2-în-1 nu se găsește vreun model care să atingă designul pe care îl are Surface.  Asta până ce Lenovo a adus la IFA o tabletă similară, motorizată de un procesor Skylake de la Intel.

DSC03195

 

Miix 700 este motorizată de un procesor Intel Core m7, la care se adaugă 8 GB de RAM și un SSD de 256 de GB. Ecranul de 12 inchi afișează conținut la o rezoluție 2160 x 1440 pixeli, cele două camere sunt de 5 megapixeli, existând și o oțiune pentru o cameră Intel RealSense, iar greutatea  totală cu tastatura atașată nu depășește 800 de grame.

Contrar lui Surface, Miix 700 are o balama dublă la vedere, utilizând sistemul patentat denumit Watchband și pe care l-am mai văzut folosit la laptopuri anterior, cu o balama puternică și care se se simte robustă. Se poate comuta rapid între cele trei moduri, laptop, tabletă sau stand, iar în spate se ascunde un slot microSD.

DSC03218

În ce privește tastatura, ea se atașează magnetic la pinii poziționați pe marginea inferioară, se conectează prin Bluetooth și oferă o experiență de scris relativ bună și un trackpad potrivit ca dimensiuni.

Tableta va fi disponibilă începând cu luna noiembrie pentru un preț de pornire de 700 de dolari.

Etichete: , , , ,