Samsung prezintă produse inovatoare pentru un stil de viață smart la European Forum 2016

Anul trecut, Samsung Electronics a fost numit al doilea cel mai valoros brand din lume, conform evaluărilor renumiților consultanți independenți, Brand Finance. De asemenea, compania s-a situat în top zece Superbrand la categoria Business Superbrands, în 2015.

Scris de | 12 februarie, 2016
Samsung prezintă produse inovatoare pentru un stil de viață smart la European Forum 2016

Samsung Electronics a prezentat tehnologii inovatoare în cadrul Samsung European Forum 2016 de la Monaco. Viziunea companiei este de a transforma stilul de viață al utilizatorilor într-unul smart și conectat pe întreg teritoriul Europei. De asemenea, Samsung a expus noi produse ce vor intra pe piața europeană în curând: televizorul SUHD fără ramă cu tehnologie Quantum dot display, noul smartwatch Gear S2 în variantele Rose Gold și Platinum, mașina de spălat cu design inovator Samsung AddWash, noua generație de electrocasnice inteligente care include frigiderul Family Hub și Galaxy TabPro S, o tabletă 2-în-1 cu Windows 10.

„Samsung dezvoltă tehnologie menită să îmbunătățească viețile consumatorilor, iar anul acesta marchează introducerea unei varietăți de produse și servicii interconectate,” a declarat David Lowes, CMO Samsung Europa. „Vom continua să inovăm pentru utilizatorii noștri, ascultând cu maximă atenție dorințele și nevoile acestora, pentru a le oferi produse și servicii care să îi ajute să-și transforme stilul de viață.”

Evenimentul European Forum are loc anual, iar anul acesta vine în contextul succesului înregistrat de Samsung la CES 2016, unde a obținut 80 de premii, inclusiv titlul Best of Innovation la categoria televizoarelor.Samsung SUHDNoi standarde ale experienței audio-video

Samsung a prezentat noua gamă de televizoare SUHD, care oferă cea mai bună calitate a imaginii, datorită tehnologiei Quantum dot. Primul televizor curbat fără ramă din lume are un aspect elegant din orice unghi ar fi privit și oferă o experiență de utilizare smart și facilă, întregul conținut de divertisment fiind concentrat într-un singur loc. Televizorul Samsung SUHD 2016 este echipat cu singurul ecran din lume cu tehnologia Quantum dot 10-bit, fără cadmiu, pentru a reda cea mai bună calitate a imaginii cu un contrast puternic și cele mai realiste culori oferite de Samsung.

Noua serie oferă o experiență premium High Dynamic Range, cu un nivel minim de 1.000 de niți HDR pentru un nivel superior de contrast între imaginile luminoase și cele închise la culoare. Mai mult, noile modele integrează și tehnologia Ultra Black, ce reduce semnificativ reflecția luminii, îmbunătățind calitatea imaginii.

Având sistemul de operare Tizen integrat, televizoarele Samsung Smart din gama 2016 le permit telespectatorilor să descopere și să acceseze cu mai multă ușurință conținutul și serviciile preferate, precum emisiuni TV, filme și jocuri , toate reunite într-un singur loc, în noul Smart Hub. De asemenea, a fost eliminată nevoia mai multor telecomenzi, în 2016 fiind necesară o singură telecomandă pentru a recunoaște automat și controla dispozitive de tip set-top box, consolă de jocuri, OTT box sau sisteme home cinema conectate.

Samsung va aduce în Europa începând cu primăvara anului 2016, o gamă variată de modele SUHD, incluzând modelele pornind de la seria 7000 și până la cele din seria premium 9000.

Totodată, a fost prezentat și primul Blu-Ray player Ultra HD, modelul UBD-K8500 compatibil cu tehnologia HDR, ce oferă o rezoluție de patru ori mai mare și de 64 de ori mai multe detalii de culoare comparativ cu un Blu-Ray player obișnuit. Tehnologia upscaling a fost integrată în modelul UBD-K8500 pentru a îmbunătăți imaginea discurilor Blu-Ray standard și pentru a le permite utilizatorilor să vizioneze conținut și de pe CD-uri. Blu-Ray player-ul Samsung UHD va fi disponibil începând cu luna martie în Europa, iar fiecare dispozitiv va fi comercializat cu pelicula UHD The Martian, produsă de Fox Home Entertainment.

Samsung a dezvăluit și completările aduse gamei de produse audio, ce include soundbar-ului HW-K950, primul dispozitiv de acest tip cu tehnologie Dolby Atmos® de la Samsung și primul soundbar din industrie care include două boze individuale, wireless, compatibile cu tehnologia Dolby Atmos®, oferind un sunet incredibil.

În cadrul evenimentului, Samsung a expus și noile monitoare curbate, prezentând beneficiile de productivitate ale acestor ecrane. Odată cu lansarea monitoarelor CF591 și CF390, Samsung continuă să îmbunătățescă tehnologia ecranelor curbate pentru a oferi o experiență vizuală mai confortabilă. Curbura de 1800R a monitoarelor este echivalentă cu cea naturală a ochiului uman, oferind o experiență de vizualizare naturală.

Samsung Family HubNoua generație de electrocasnice transformă casele utilizatorilor

Samsung își consolidează poziția de lider pe segmentul electrocasnicelor digitale cu lansarea noilor electrocasnice inteligente care vor inova sarcinile de acasă.

Noua mașină de spălat AddWash dispune de o ușă de acces suplimentară, care face posibilă adăugarea oricărei piese vestimentare în timpul ciclului de spălare, fără a opri sau elimina apa din mașina de spălat. De asemenea, utilizatorii pot adăuga obiecte deja spălate manual pentru clătire și chiar balsam pentru haine, oricând pe parcursul ciclului de spălare.

De asemenea, AddWash este echipată cu o serie de funcții smart, compatibile cu smartphone-urile ce rulează atât Android, cât și iOS. Aceste funcții ajută la monitorizarea programului de spălare și oferă opțiunea de a alerta utilizatorii direct pe smartphone, chiar înainte de începerea unui nou proces de spălare, oferindu-le posibilitatea de a adăuga noi articole în ciclul de spălare dorit, de exemplu: haine spălate manual care vor fi adăugate doar pentru stoarcere.Samsung AddWashO altă inovație introdusă de mașina de spălat Samsung AddWash este reprezentată de tehnologia SuperSpeed, care face posibilă finalizarea unui ciclu de spălare complet în mai puțin de oră, fără a afecta performanța de curățare. Samsung AddWash va fi disponibilă în Europa începând cu această luna.

Tot în cadrul European Forum, Samsung a anunțat și un nou membru al renumitului Club des Chefs, bucătarul-șef Michel Roux Jr., decorat cu două stele Michelin. Michel Roux Jr. este renumit în Marea Britanie, fiind prezentator și jurat al emisiunii Masterchef.

Gama de aspiratoare robot a fost extinsă prin adăugarea de modele noi cu tehnologia POWERbot Turbo Wi-Fi. Acestea sunt de 70 ori mai puternice decât aspiratoarele robot ale principalului brand competitor*. Sistemul Cyclone Force utilizează forța centrifugă pentru a colecta murdăria într-un compartiment exterior, pentru a reduce înfundarea filtrelor și a menține puterea de aspirare optimă.

Echipat cu conexiune Smart Control Wi-Fi, aspiratorul le permite utilizatorilor să îi controleze mișcările de pe smartphone. Funcția „Select & Go™” creează o hartă virtuală a întregii locuințe pe aplicația smartphone-ului, astfel încât fiecare cameră poate fi controlată individual. Prin intermediul ei, utilizatorul poate alege camera pe care vrea să o curețe. Simpla selectare a camerei în aplicație determină deplasarea aspiratorului în respectiva direcție. Cu ajutorul hărții digitale, utilizatorul poate controla aspiratorul robot și traseul lui în toate aceste camere.

O altă atracție la European Forum 2016 a fost frigiderul Family Hub, ce redefinește bucătăria, oferind noi metode de gestionare și preparare a alimentelor și, în același timp, ajută membrii familiilor să rămână conectați. Principala inovație o reprezintă ecranul tactil LCD Full HD, de 21,5 inci, care este asemenea unui centru de comandă pentru întreaga casă, combinând performanța superioară cu tehnologia de ultimă generație, nemaiîntâlnită într-un frigider până acum.

Printre funcțiile frigiderului Family Hub se numără următoarele:

  • Gestionarea alimentelor: Trei camere integrate fac fotografii în interiorul frigiderului de fiecare dată când ușa acestuia este închisă, pentru ca utilizatorii să vadă mereu, prin intermediul smartphone-ului lor, ce alimente au la dispozitiție, oriunde s-ar afla.
  • Centrul de comunicare al familiei: Frigiderul Samsung Family Hub le permite tuturor membrilor familiei să noteze informații sau să împărtășească fotografii și calendare chiar pe ecranul tactil al frigiderului sau prin intermediul smartphone-ului, atunci când nu sunt acasă.
  • Divertisment conectat: Prin boxele stereo integrate în frigiderul Family Hub, utilizatorii pot asculta muzică și pot chiar vizona conținut TV de pe televizoarele Samsung Smart, pe ecranul tactil. Mai mult frigiderul se poate conecta prin Bluetooth la boxele compatibile cu această tehnologie.Samsung POWERbotNoi standarde în productivitatea mobilă și tehnologia wearable

La European Forum 2016, Samsung a prezentat noul smartwatch Gear S2 classic, în variantele Rose Gold de 18k și Platinum. Pentru o experiență personalizată, Samsung lansează noi brățări și o mai mare varietate de interfețe. Samsung a încheiat parteneriate cu designeri renumiți, precum Colombo, pentru crearea unor noi brățări pentru ceasul Gear S2. Totodată, Samsung a dezvoltat noi interfețe creative, cu personajele Peanuts, dar și cu opere de artă ale artiștilor Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville și Burton Morris.

În plus, Gear S2 va fi compatibil cu dispozitive ce rulează sistemul de operare iOS, oferind acces și mai multor utilizatori la noile dispozitive.

De asemenea, a fost prezentat și noul Galaxy TabPro S, echipat cu tehnologia de top Samsung și sistemul de operare Microsoft Windows 10. Aceasta este cea mai subțire și ușoară tabletă 2 în 1 disponibilă pe piață. Prin integrarea celor mai apreciate caracteristici ale laptopurilor și tabletelor, utilizatorii au acum acces la funcționalitățile complete ale unui computer, beneficiind însă de dimensiunile reduse ale unei tablete, pentru o experiență mobilă de top, oriunde și oricând.Samsung TabPro S

Cu un design subțire și elegant, Galaxy TabPro S a fost dezvoltat pentru a fi transportat cu ușurință toată ziua, ajutând utilizatorul să rezolve sarcinile zilnice. O tastaură de dimensiuni obișnuite a fost integrată în husa tabletei pentru a îmbunătăți experiența de utilizare, în timp ce o balama flexibilă permite vizualizarea optimă din oricare unghi.

Tableta Galaxy TabPro S încorporează tehnologie inovatoare Samsung și introduce primul ecran cu tehnologie Super AMOLED pentru Windows, dar și alte funcții și caracteristici, precum o durată de viață a bateriei de până la 10,5 ore. Pentru productivitate îmbunătățită, Galaxy TabPro S este compatibil cu un adaptor multiport și Bluetooth Pen.

 

 

Etichete:

Sursa: Samsung