Google anunță începerea celei de a doua runde de finanțare a programului Digital News Initiative

Scris de | 2 iunie, 2016
Google anunță începerea celei de a doua runde de finanțare a programului Digital News Initiative

Google anunță demararea a celei de a doua etape din cadrul programului Digital News Initiative Innovation Fund, inițiativa prin care Google s-a angajat să finanțeze industria media europeană cu 150 milioane de euro, în următorii 3 ani. Organizațiile interesate pot depune proiectele începând cu 2 iunie, perioada de aplicare urmând să se încheie pe 11 iulie.

Programul Digital News Initiative, început ca un parteneriat între Google și un grup restrâns de organizații media din Europa, s-a dezvoltat într-un ecosistem cu peste 150 de parteneri, care colaborează pentru sprijinirea jurnalismului de calitate cu ajutorul tehnologiei și inovației. Programul este deschis oricărui jucător implicat în industria europeană a jurnalismului digital, indiferent de dimensiune sau experiență.

Prima etapă a DNI a început în noiembrie anul trecut, iar Google a nominalizat pe cei 128 de beneficiari ai primei runde de finanțări în februarie 2016. Peste 1000 de proiecte din peste 30 de țări europene au fost depuse în această primă rundă. Perioada de depunere a proiectelor pentru a doua rundă de finanțare va dura 6 săptămâni, între 2 iunie și 11 iulie. Detalii suplimentare se găsesc pe pagina oficială a proiectului: https://www.digitalnewsinitiative.com/.

Etichete: