Google o anunță o competiție pentru dezvoltatorii de aplicații mobile pe platforma Firebase

Google a achiziționat Firebase în 2014

Scris de | 10 noiembrie, 2016
Google o anunță o competiție pentru dezvoltatorii de aplicații mobile pe platforma Firebase

Google a anunțat de curând extinderea platformei Firebase, dedicată dezvoltatorilor de aplicații mobile, iar acum demarează Firebase CEE Contest, o competiție în care invită dezvoltatorii din România, alături de cei  din Europa Centrală și de Est, să-și prezinte aplicațiile dezvoltate cu Firebase. Câștigătorul va fi invitat să participe la conferința anuală Google I/O 2017, în San Francisco.

Pentru a intra în competiție, participanții trebuie să dezvolte o aplicație mobilă (pentru Android sau iOS) și să fie dintr-una din țările Europei Centrale și de Sud Est. Scopul competiției Firebase CEE Contest este de a găsi exemple de utilizare a platformei Firebase pentru dezvoltarea de aplicații de calitate, cu economie de timp de dezvoltare și scalare rapidă.

Dezvoltatorii interesați își pot înregistra aplicațiile pentru Firebase CEE Contest aici: https://goo.gl/39q5K3. Echipa câștigătoare va fi anunțată la finalul lui ianuarie 2017 va merge (maximum 3 membri ai echipei) la Google I/O 2017, inclusiv cazare și transport la San Francisco.

Începătorii în Firebase au la îndemână diferite resurse a învăța: iOS, Android, web. De asemenea, pot participa la unul dintre evenimentele comunității Firebase din Europa Centrală și de Est. În plus, dezvoltatorii au acces la un curs online gratuit creat împreună cu Udacity: Firebase weekend. În doar două zile, cursul inițiază participanții în Firebase, atât pentru iOS cât și pentru Android.

Potrivit VisionMobile’s Dashboard, Europa Centrală și de Est are una dintre cele mai avansate comunității de dezvoltatori de aplicații mobile la nivel mondial. Europa Centrală și de Est, împreună cu Rusia și Comunitatea Statelor Independente au cel mai mare procent de dezvoltatori profesioniști de aplicații mobile, ajungând la 55% din totalul masei de dezvoltatori de aplicații mobile. Prin comparație, în America de Nord procentul este de 40%, iar în Europa de Vest și Israel de 49%.

Google a achiziționat Firebase în 2014, iar apoi i-a adăugat diferite funcții și instrumente care îmbunătățesc procesul de creare de aplicații, reduc timpul de lansare pe piață a lor, fără ca dezvoltatorii să aibă nevoie de infrastructură complexă. Firebase duce dezvoltarea de aplicații la un alt nivel, prin combinarea de instrumentelor și infrastructurii necesare creării de aplicații și creșterea afacerii. În această săptămână, în cadrul conferinței Firebase Dev Summit din Berlin, au fost anunțate o sumedenie de produse noi incluse în platformă.

Etichete: