Camera Sony α7s a surprins Stația Spațială Internațională trecând prin fața lunii la 28.000 km/h

Legault a înregistrat evenimentul în sudul Franței, aproape de Rouen, orașul natal al astronautului francez Thomas Pesquet, care locuiește în prezent la ISS.

Scris de | 15 martie, 2017
Camera Sony α7s a surprins Stația Spațială Internațională trecând prin fața lunii la 28.000 km/h

La data de 4 Februarie 2017, astronomul amator Thierry Legault a filmat cu ajutorul camerei Sony α7s Stația Spațială Internațională (International Space Station – ISS) în timp ce înconjura Luna.

Rezoluția înregistrării este remarcabilă, înfățișând clar craterele lunii și crestele sale muntoase, oferind o perspectivă accesibilă în mod normal doar staff-ului ISS. Modulele principale și panourile solare de mari dimensiuni ale ISS pot fi identificate clar atunci când înregistrarea este încetinită, o performanță remarcabilă având în vedere faptul că stația se deplasa cu o viteză de aproximativ 28.000 km/h.

Aceată înregistrare poate fi vizionată la o rezoluție foarte ridicată datorită camerei Sony a7s care oferă oportunități creative deosebite pentru fotografi și videografi, mai ales când aceștia lucrează în condiții de lumină scăzută. Cu sensibilitate ISO ultra-ridicată, nivel minim de zgomot și calitate spectaculoasă a imaginii 4K (3840 x 2160 pixeli), camerele Sony α7s / α7s II sunt instrumentele ideale pentru astronomii care înregistrează fenomenele nocturne.

Această înregistrare poate fi văzută integral pe pagina de YouTube a lui Thierry Legault, și o serie de imagini spectaculoase pot fi accesate pe website-ul său.

Etichete: