Francois Bornibus nou președinte Lenovo EMEA

Francois este licențiat în inginerie electronică la Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques și deține un MBA de la Institut d’Administration des Entreprises.

Scris de | 15 martie, 2017
Francois Bornibus nou președinte Lenovo EMEA

Lenovo anunță promovarea lui Francois Bornibus în funcția de Președinte EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) începând cu data de 1 aprilie 2017. Bornibus, în prezent Vice-președinte și Chief Operating Officer Lenovo EMEA, va comunica direct cu Luca Rossi care va continua să fie responsabil atât de piețele EMEA cât și America Latină. Din noua poziție, Bornibus va continua să implementeze inițiativele de strategie și transformare pentru a consolida poziția Lenovo în cadrul EMEA și a îndeplini obiectivele celor trei divizii majore de business:

  • Consolidarea poziției Lenovo de lider în producția de PC-uri la nivel mondial pentru a atinge obiectivul companiei de a deveni lider de vânzări de PC-uri în EMEA, în paralel cu menținerea obiectivul de creștere a cotei pe piața tabletelor, unde Lenovo se plasează pe locul trei în EMEA
  • Consolidarea poziției Lenovo ca al treilea mare furnizor de servere din EMEA și a poziției Lenovo Data Center Group drept un concurent puternic pe piața enterprise prin oferirea de soluții complete end-to-end, inclusiv spațiu de stocare, server, rețelistică și software, precum și servicii complementare.
  • Continuarea susținerii obiectivului Motorola de a aduce întreg portofoliul în EMEA în toate categoriile de preț, cu focus pe segmentele Mid și Premium, precum și intrarea în top trei producători telefoane mobile la nivel global.

„Francois are o experiență solidă în cadrul EMEA și o înțelegere extinsă a businessului Lenovo, fiind promotorul unor rezultate deosebite pe o piață care ridică provocări. Împreună, am stabilit o fundație extraordinară care, prin intermediul conducerii și experienței lui Fracois, va permite Lenovo să-și continue drumul în direcția atingerii ambițioaselor obiective de business,” a declarat Luca Rossi în legătură cu numirea lui Francois Bornibus.

Francois Bornibus a jucat un rol cheie în succesul Lenovo în EMEA de când a preluat poziția de EMEA COO în 2012. În această perioadă, Lenovo și-a dublat cota de piață pe PC-uri în regiune, de la 10% până la nivelul record de 21,1% și și-a consolidat astfel poziția de al doilea mare furnizor din EMEA, ceea ce a dus la reducerea distanței față de primul loc. Mai mult, el a jucat un rol esențial în transformarea companiei după achiziția Medion, divizia IBM System x și Motorola Mobility, extinzând semnificativ operațiunile de business ale Lenovo cu scopul de a deveni o companie de tehnologie de top. Francois Bornibus este membru al Lenovo Global Leadership Team.

Înainte de a se alătura Lenovo, el a deținut funcții importante și în alte companii globale – Vice-președinte și General Manager al Nokia Franța și BeNeLux, Președinte al Palm EMEA, Vice-președinte al HP Europa de Est și Africa și Vice-președinte al Compaq EMEA.

Etichete: