MWC 2018: Huawei lansează MateBook X Pro, un notebook cu camera integrată în tastatură

Scris de | 27 februarie, 2018
MWC 2018: Huawei lansează MateBook X Pro, un notebook cu camera integrată în tastatură

Huawei nu a mai lansat noul smartphone flagship în cadrul Mobile World Congress, a decis că este momentul pentru un eveniment dedicat la sfârșitul lui martie, iar aici au fost anunțate notebook-ul MateBook X Pro și seria de tablete Mediapad M5.

MateBook X Pro surprinde la nivel de design, aduce un dispozitiv extrem de subțire și un ecran cu o diagonală de 13.9 inchi. Huawei denumește noul display FullView și este primul model al companiei care se laudă cu acest display, panoul are o rezoluție 3K, 3.000 x 2000 pixeli și dispune de un touchscreen ce poate cu 10 puncte. Ecranul 3K este completat de margini foarte subțiti, producătorul asigurând un raport carcasă-display de 91%, iar acest lucru a fost posibil prin eliminarea camerei din bezelul din partea superioară.

Noul notebook Huawei are un design realizat din metal, are 14.6 mm grosime și cântărește numai 1,33 kilograme. Este disponibil în varianta Space Gray sau Mystic Silver.

Chiar dacă a eliminat camera din partea de sus, Huawei a reușit integrarea unui modul foto într-o tastă. Pentru activarea camerei trebuie să apeși tasta dedicată, aceasta se va ridica și după lansarea aplicației de cameră va putea fi utilizată pentru videoconferințe. Este un sistem ingenios, excelent implementat pentru cei care își făceau griji cu privire la securitatea lor, existând numeroase situații când hackerii au accesat PC-ul și au spionat utilzatorii cu ajutorul camerei. Uitați, așadar, de banda lipită pe camera laptopului.

Pe lângă această inovație tehnologică ce sporește securitatea sau îmbunătățește încrederea în produsul cumpărat, Huawei MateBook X Pro dispune de un buton de deblocare super-rapid, un feature adoptat de pe smartphone-urile din portofoliul său. Odată atins senzorul pentru amprentă integrat în butonul Power, notebook-ul va avea nevoie de 6.6 secunde pentru a se deschide dacă se află în modul Sleep și de 7,8 secunde dacă a fost închis.

 

În ce privește partea hardware,MateBook X Pro integrează un chipset Intel Core i5 sau Core i7 și are o placă video dedicată, NVIDIA GeForce MX150 cu 2 GB de memorie RAM. Sunetul ce iese prin cele două difuzoare poartă certificarea Dolby Atmos, iar bateria are o capacitate de 57.4 Wh, iar producătorul ne promite până la 12 ore de redare video în format 1080p, 14 ore de utilizare obișnuită sau 15 ore de navigat pe Internet. Râmâne de văzut exact scenariul în care s-au obținut aceste rezultate, cât de luminos a fost ecranul și dacă modulul Wi-Fi a fost dezactivat la redarea video.

Cea mai ieftină versiune a lui MateBook X Pro pleacă de la 1.499 euro pentru pachetul cu procesor Intel Core i5, 8 GB de memorie RAM și 256 de GB spațiu de stocare pe SSD și ajunge la 1.899 euro pentru versiunea cu Intel Core i7, 16 GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare.

Etichete: , , ,