IFA 2018: Bixby va fi motorul electrocasnicelor Samsung. Toate vor funcționa cu inteligența artificială

Scris de | 11 septembrie, 2018
IFA 2018: Bixby va fi motorul electrocasnicelor Samsung. Toate vor funcționa cu inteligența artificială

Samsung a organizat în cadrul IFA un eveniment de presă, iar discuțiile s-au învârtit în jurul inteligenței artificiale, a dispozitivelor interconectate și nu a fost uitat nici noul standard de conectivitate 5G, care este tot mai aproape de implementarea la scară largă și care va permite un streaming video mai rapid pe ecranele Samsung 4K sau 8K. HS Kim, președinte și CEO al Samsung Electronics, a prezentat cele mai noi tehnologii și aplicații care vor face viața mai ușoară tinerilor sau celor care vor folosi noile electrocasnice și dispozitive electronice marca Samsung.

Samsung a investit 14 miliarde de dolari în R&D pentru AI, IOT și 5G, iar în următorii ani va investi 22 de miliarde de dolari în cercetare. Până în 2020 vor fi mii de experți în inteligența artificială în lume, iar compania a deschis centre de cercetare în SUA, Rusia, Canada, Marea Britanie și Coreea de Sud. Toate acestea sunt eforturi pentru a îmbunătăți viața consumatorilor, pentru a realiza produse și aplicații care vor utiliza asistentul vocal Bixby și pentru a crește gradul de satisfacție al consumatorilor. Se dorește ca tehnologia să fie simplă, să îmbunătățească viața și să dispară atunci când nu mai este utilizată.

 

După ce Bixby a primit un buton special pe smartphone-urile Samsung high-end începând cu anul trecut și ulterior asistentul vocal a trecut și pe TV-urile din gama QLED, compania vrea să extindă asistentul vocal și pentru alte electronice sau electrocasnice. Este o strategie pe care Amazon sau Google deja a implementat-o, iar sud coreeni vor să devină un jucător important în acest segment.

În fapt, compania este cel mai mare vânzător de televizoare, vinde cele mai multe telefoane din piață, are un portofoliu de produse variat și un ecosistem integrat deja între câteva dispozitive, așadar are o experiență și o expertiză uriașă pentru a putea fi unul dintre pionierii dispozitivelor interconectate cu inteligență artificială. Se dorește ca Bixby să devină mai mult decât un asistent, să fie o platformă AI scalabilă care înțelege contextul pentru a realiza cât mai multe lucruri.

Alte noutăți de la Samsung din zona electrocasnicelor

24% dintre oameni lucrează de acasă, iar Millenials locuiesc tot mai mult cu părinții, 25% dintre cei chestionați lucrează din bucătărie și Samsung vrea să integreze AI și în această zonă. După ce a anunțat lansarea comercială a primelor televizoare 8K QLED, Samsung a prezentat în cadrul IFA frigiderul Family Hub, care dispune de un ecran tactil și care funcționează ca un panou de control. Funcționează ca o tabletă mai mare, iar prin Bixby și funcția Voice ID se pot primi informații personalizate. Datorită panoului de control poți vedea ce mâncare ai în frigider, în timp ce cu ajutorul aplicației Meal Planner poți stabili mesele pentru săptămâna în curs, poți primi recomandări de rețete pe baza a ceea ce ai în frigider etc.

De asemenea, Dual Cook Flex este un cuptor care îți permite să gătești două feluri de mâncare diferite în același timp, la temperaturi diferite și în moduri diferite. Dispune de un ghid de gătit care furnizează recomandări pentru utilizarea cuptorului potrivit pe baza ingredientelor și a felului în care acestea pot fi preparate.

 

Mașina de spălat Quickdrive spală acum hainele mai rapid, aproape jumătate din timpul mediu al unei mașini de spălat clasice. Utilizează un sistem bazat pe AI denumit Q-rator care se ocupă de îngrijirea spălării, iar Laundry Planner-ul micșorează timpul pierdut pentru spălarea hainelor prin oprirea sau pornirea programului de spălare în funcție de timpul tău. Totodată, Quickdrive folosește o ușă specială care permite să adaugi rufe în timpul funcționării mașinii de spălat.

foto: Samsung Newsroom

Etichete: , , , , , ,