Huawei a organizat primul concert digital, iar tabletele Mediapad M5 au luat locul instrumentelor

Scris de | 21 septembrie, 2018
Huawei a organizat primul concert digital, iar tabletele Mediapad M5 au luat locul instrumentelor

Sediul Virgin Radio a fost locul de desfășurare al primului concert digital din România. Huawei a înlocuit instrumentele artiștilor cu cele mai noi tablete din portofoliu pentru a demonstra performanțele audio.

Trupa Frisky Grooves au fost protagoniștii primului concert digital din România. Tinerii artiști au înlocuit instrumentele muzicale precum chitara sau tobele cu tablete Huawei Mediapad M5 de 8.4 inchi, pe care au rulat aplicații dedicate (exemplu: Walk Bank pentru chitară și ORG 2019 pentru pian ). Cea mai mare provocare a fost să găsească aplicația cu cea mai mică latență pentru a putea sincroniza instrumentele cu vocea.

Huawei MediaPad M5 review: De top

Huawei Mediapad M5 dispune de patru difuzoare Harman Kardon și tehnologia proprietară Huawei Histen, ce oferă un sunet imersiv, cu suport Hi-Res. Participanții la eveniment au ascultat un sunet livrat direct din tablete, fără amplificare sau boxe, doar solista din trupa Frisky Grooves a cântat la un microfon conectat pentru live-ul care a rulat pe Facebook. Rezultatul final se poate vedea în live-ul de 30 de minute al celor de la Virgin Radio:

Românii iubesc muzica live, așa cum o arată succesul festivalurilor și concertelor organizate pe plan local, iar noi ne-am propus să le demonstrăm că pot trăi o experiență asemănătoare și prin intermediul tabletelor Huawei. Așa că am “pus la treabă” modelul Huawei MediaPad M5, un etalon în industrie în materie de sunet și ecran și am organizat un eveniment cu totul și cu totul special: primul concert digital din România. Am demonstrat că tabletele noastre din gama MediaPad M5 pot înlocui cu succes instrumentele clasice astfel că utilizatorii pot fi siguri acum că se pot bucura de divertisment de calitate oriunde s-ar afla.“, a declarat Alexandra Răuț, Brand Manager Huawei Consumer Business Group România.

Mediapad M5 dispune de un ecran IPS de 8.4 inchi cu tehnologie ClariVu ce folosește algoritmi inteligenți pentru ajustarea culorilor, dispune de mod Eye Comfort ce reduce lumina albastra la citire. Sub capotă se află un procesor octa-core Hisilicon Kirin 960s, 4 GB de memorie RAM, 32/64/128 GB spațiu de stocare intern, cameră principală de 13 megapixeli și una frontală de 8 megapixeli. Rulează Android 8.0 Oreo și are o baterie cu o capacitate de 5.100 mAh