Huawei anunță lansarea lui Watch 3 și Watch 3 Pro, primele smartwatch-uri cu HarmonyOS

Scris de | 2 iunie, 2021
Huawei anunță lansarea lui Watch 3 și Watch 3 Pro, primele smartwatch-uri cu HarmonyOS

Într-un eveniment dedicat anunțării noului său sistem de operare, HarmonyOS, construit pentru o mulțime de dispozitive inteligente, Huawei a prezentat și două noi smartwatch-uri, Huawei Watch 3 și Huawei Watch 3 Pro. Acestea vor fi primele smartwatch-uri ale Huawei cu HarmonyOS, care devine astfel al treilea sistem de operare diferit pe care producătorul din Shenzhen îl folosește pentru ceasurile sale (după Android Wear și LiteOS).

Deși utilizează HarmonyOS, Watch 3 va oferi funcții similare cu cele regăsite pe vechile dispozitive Huawei. Vine însă cu un nou home screen care prezintă aplicațiile într-un format de tip grilă, și nu într-unul de tip listă, precum și suport pentru video call-uri prin aplicația MeeTime a companiei.

Autonomia lungă a bateriei pentru care ceasurile Huawei au fost lăudate până acum își va face apariția și pe Watch 3 și Watch 3 Pro, iar cele două au și suport pentru eSIM, astfel că pot fi utilizate independent de telefon, cu propria lor conexiune 4G LTE, pentru a realiza și primi video call-uri, spre exemplu.

Conform Huawei, cu 4G pornit, bateria lui Watch 3 ar trebui să reziste undeva în jur de 3 zile, iar fără 4G – până la 14 zile. Pentru Watch 3 Pro, Huawei spune că bateria va reziste 5 zile cu 4G pornit, și până la 21 de zile fără acesta.

Design similar cu GT2

Huawei Watch 3

În ceea ce privește design-ul, nu sunt modificări mari față de Watch GT2 Pro sau alte smartwatch-uri Huawei recente. Avem un display circular OLED de 1,43 inci, cu rată de refresh de 60Hz și o luminozitate ce poate urca până la 1000 de niți. Display-ul este de tip „edge-to-edge”, astfel că nu există acea margine rotativă de la Samsung, însă poate fi controlat printr-un buton rotativ, similar cu Apple Watch. Ceasurile vor fi disponibile într-o varietate de stiluri diferite, inclusiv un model „active” cu o curea de cauciuc, un model „clasic” cu o curea de piele și unul „elite” cu o curea de metal.

Pentru urmărirea sporturilor și a activității utilizatorilor, Huawei a inclus cam aceiași senzori pe care îi găsim și pe ceasurile anterioare: cel pentru puls, un senzor SpO2, și unul pentru urmărirea somnului. Noutatea vine în senzorul de temperatură, similar cu cel pe care îl găsim pe Fitbit Sense, și despre care Huawei spune că îți poate urmări temperatura prin piele de-a lungul zilei. Ca de obicei, ceasul va oferi suport pentru sute de sporturi și workout-uri diferite.

Problema principală pe care ar putea să o aibă aceste două ceasuri va veni în ceea ce privește aplicațiile. Huawei promite că lucrează cu dezvoltatori și companii care să își aducă aplicații pe platforma sa, însă este încă un mister dacă vom putea folosi spre exemplu Spotify sau Strava pe Watch 3 și Watch 3 Pro.

Huawei Watch 3 și Watch 3 Pro vor fi momentan disponibile la precomandă doar în China, vânzarea lor începând pe 11 iunie. Prețul lui Watch 3 este de 335 de euro, în timp ce Watch 3 Pro va costa 425 de euro.

Etichete: , , , , , ,