Acer 3D

Scris de | 19 februarie, 2011
Acer 3D

Acer a lansat recent primul său model de notebook cu ecran 3D, Aspire 5738DG-.664G32Mn Bineînţeles că ne-am grăbit să îi urăm bun-venit în redacţia connect, să ne punem ochelarii incluşi în pachet şi să vedem ce poate. Mai jos puteţi citi impresiile lăsate la finalul testului practic de elegantul aparat multimedia.

Exterior reuşit

Prima impresie este una bună. Avem de-a face cu un aparat cu forme frumos rotunjite, iar modelul venit în redacţie avea capacul displayului într-o frumoasă culoare albastru închis. Muchiile sunt, așa cum am spus, rotunjite, iar tastatura arată foarte bine. Nu este vorba despre un laptop mic şi uşor, dar nici nu te aştepţi la asta de la un model a cărui principală preocupare este domeniul multimedia și care are, totuși, un display de 15,6 inchi, care mai dispune și de capabilităţi 3D. Notebookul de faţă are o greutate respectabilă, de aproape 2,8 kilograme.

Tastele sunt ca și până acum la Acer pătrate, cu colțuri rotunjite și cursă destul de scurtă. Avantajul alegerii acestei soluții este o precizie semnficiativă atunci când se scriu texte pe frumosul notebook. Datorită faptului că tastele sunt unele bine separate, nu prea ai cum să nimerești altceva decât îți dorești. Acesta este, până la urmă, un mare avantaj.

Touchpadul este bine integrat în carcasă și răspunde foarte bine la comenzi. În plus, fiind unul multitouch, diferite gesturi pe el permit realizarea mai simplă de diferite comenzi. Problema apare aici atunci când el reacționează chiar și când tu doar navighezi pe un site. Aceste aspecte se pot remedia însă din setările sale.

Dacă dorești însă o precizie mai mare, poți folosi oricând un mouse USB. Pentru a-ți fi și mai ușor, cei de la Acer au plasat lângă touchpad un buton care îl oprește, ca să nu dai cu mâna peste el atunci când utilizezi un mouse. Butoanele touchpadului sunt realizate într-o singură bucată.

De altfel, butoanele care asigură accesul la funcții esențiale nu lipsesc la acest notebook. Ai pe carcasă, sub display, butoane de volum, precum și de pornire a modulelor wireless și bluetooth. Lor li se alătură un buton destinat scurtăturilor esențiale, precum și unul responsabil cu pornirea funcției de backup. Asta pe lângă scurtăturile „normale”, de tip „tasta Fn + altă tastă”.

Ne-a plăcut mult și plasticul de bună calitate folosit la carcasă, precum și faptul că acesta nu preia amprentele digitale, cum se întâmplă în alte cazuri.

Specificaţii echilibrate

Notebookul celor de la Acer are o configurație echilibrată, numai bună pentru a rula sarcini multimedia. Aceasta începe cu un procesor Intel Core 2 Duo T6600 la 2,2 GHz, completat de 4 GB de memorie RAM. Spațiul de stocare nu constituie nici el o problemă, hard disckul din dotare fiind unul de 320 GB. Vei putea stoca pe acesta fără probleme filme sau conținut multimedia.
Soluția grafică aleasă provine de la cei de la ATI și este vorba despre un Mobility Radeon HD4570 cu memorie video dedicată de 512 MB. Suficient pentru a rula fără probleme orice tip de sarcini. De altfel, notebookul nu a înregistrat nici un fel de probleme, indiferent câte sarcini am pornit concomitent și câte taburi ale browserului am avut pe ecran. Ca și notebook universal, Aspire 5738DG nu îți va pune probleme. Nu lipsește nici drive-ul DVD Super Multi DL.

Trebuie spus că nu am avut probleme la rularea noului joc din seria F1, acesta rulând fluent și cu detalii bine definite.

3D versatil

Iată-ne ajunși și la funcția de bază, care deosebește aparatul de mare parte din notebookurile de pe piață.

Aparatul este unul 3D, lucru susținut din plin de displayul de 15,6 inchi, de la TriDef. Normal că notebookul vine însoțit de o pereche de ochelari 3D, absolut necesari pentru asemenea conținut. Ce e interesant e că pe lângă ochelari, unii comod de purtat, în pachet am găsit și o a doua pereche, de fapt două lentile unite, cu un suport cu ajutorul căruia se prind pe niște ochelari „normali”. O idee absolut binevenită.

Soluția aleasă de Acer dă o mult mai mare libertate celui care dorește să se bucure de un film sau de un joc în 3D. Avem un software pe nume TriDef 3D, al cărui rol este de a reda 3D diferite tipuri de conținut. Chiar dacă pe notebook ai câteva filmulețe și imagini 3D, cu software-ul poți transforma aproape orice DVD într-o experiență tridimensională, cu rezultate peste medie. Astfel, vei porni sofware-ul și vei alege ce vrei să faci. Apoi ți se va cere calea spre respectivul DVD sau film, iar acesta va fi redat.

Trebuie menționat că ai controlul profunzimii imaginii tridimensionale în cadrul playerului, precum și a cât de mult „ies” obiectele din ecran. Rezultatele în cazul filmelor sunt bune, doar că trebuie menționat, așa cum ți se și spune în tutorialul softwareului, că ecranul trebuie ținut într-o anumită poziție pentru efecte optime. La capitolul jocuri și aplicații există foarte multe compatibile. O listă există pe siteul celor de la TriDef, dar există și un profil „Generic” în software pentru cele care nu sunt compatibile 100%. Șansele să funcționeye sunt mari.

Vei alege doar Play a game din softwareul de pe notebook, iar apoi poți scana după aplicații compatibile. Dacă aplicația dorită nu apare, o poți adăuga manual.Noi am încercat FIFA 10 și rezultatele au fost foarte bune, experiența de joc fiind semnificativ diferită. Mai ales imaginile din spatele porții sunt foarte reușite. Ai toate șansele să rulezi titluri noi și să ai parte de ceva deosebit.Ne-a plăcut compatibilitatea cu Google Maps. Încearcă doar să „zbori” pe deasupra Manhattanului, a Parisului sau Barcelonei pentru un efect absolut deosebit. Experiența merită din plin.

Conectivitate

Nu stăm rău nici la acest capitol. La dispoziție îți stau patru porturi USB (două pe fiecare parte), un port HDMI, dar și unul VGA pentru a conecta notebookul la monitor sau televizor. Normal că poți conecta și un cablu de rețea, unul de telefon pentru conexiunea dial-up, dar și o pereche de căști sau un microfon.

Concluzie

Un aparat reușit care iese în evidență mai ales prin ecranul 3D, care îl poate face interesant pentru un număr mare de utilizatori.

Etichete: , , , , ,