HTC Sensation: Review la camera foto

HTC Sensation

HTC Sensation oferă pe lângă un procesor Dual Core Snapdragon la 1.2 GHz şi ecranul de 4.3 inchi cu rezoluţie de 960 x 540 pixeli şi o cameră impresionantă, de 8 megapixeli, cu dual LED flash şi capacitatea de a înregistra clipuri video la rezoluţia high definition 1080p.

În cele ce urmează vom prezenta o serie de impresii şi o galerie de imagini realizate cu camera noului HTC Sensation.

Cei de la HTC se mândresc cu funcţia Instant Capture a telefonului, care declanşează fotografiile în secunda în care ai apăsat butonul, permiţându-ţi să imortalizezi momente critice. Dincolo de această funcţie vei descoperi însă multe alte  setări esţiale accesând shortcut-ul camerei.
Shortcut-urile principale sunt spre modul Foto/Video, spre camera principală/ camera frontală, tasta virtuală de declanşare, Bliţ şi Efecte. O bară de tip slider îţi permite să accesezi zoom-ul digital al telefonului.
Apăsând butonul Options, HTC Sensation dezvăluie adevăratele dedesubturi ale camerei. Poţi seta de aici Self timer-ul, modul de Scene – Auto, Portret, Lanscape, Action, Close Up sau Backlight, funcţia de retuşare a imaginii, de unde poţi modifica expunerea, contrastul, saturaţia sau claritatea, totul însă digital şi opţiunile de White Balance sau de ISO, care merge de la 100 la 800. Tot aici poţi seta şi dimensiunile la care să fie salvate imaginile – poţi opta pentru imagini care pornesc de la 640 x 480 pixeli şi ajung până la 3264 x 1840 pixeli.
Tot în meniul de opţiuni vei descoperi posibilitatea de a selecta/deselecta modul Widescreen, funcţia de Geotagging, Face Detection sau Autofocus. Focusul, de altfel, se setează extrem de simplu, mişcând un cadru dreptunghiular pe zona din preview pe care doreşti să fie focusată fotografia.
HTC Sensation dispune de efectele de imagine pe care le-ai mai descoperit deja dacă ai mai folosit un mobil sau tableta lor, efecte destul de utile în anumite momente. Cele mai interesante sunt Distortion, care îţi permite să realizezi portrete trăznite, Vignette, Depth of field sau Vintage. Ce e drept însă e că multe dintre aceste efecte se pot adăuga cu un program standard de procesare a imaginii.

Concluzii
În practică, camera ne-a uimit prin reproducerea extrem de bună a culorilor, capturarea foarte bună a detaliilor, mai ales atunci când vine vorba despre text şi prin multiplele opţiuni de setare. De multe ori setarea White Balance-ului pe Daylight într-o zi însorită va oferi imagini mult mai bune decât modul Auto, lucru valabil şi pentru ISO. Nu am recomanda utilizarea zoom-ului decât în cazuri speciale, deoarece degradează calitatea imaginilor, iar cu bliţul e recomandat să ai grijă, deoarece acesta este extrem de puternic şi arde imaginile în cazul în care nu e folosit corect.  Funcţia video se va bucura şi ea de atenţie într-un material viitor.

Îţi oferim şi o serie de imagini realizate cu camera lui HTC Sensation, pe care le poţi accesa la rezoluţie maximă aici: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7.