Traficul de voce al COSMOTE în roaming s-a triplat

Scris de | 21 octombrie, 2010
Traficul de voce al COSMOTE în roaming s-a triplat

Clienţii COSMOTE România care au călătorit în afara ţării au vorbit de trei ori mai mult în roaming în perioada mai-august 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce traficul de date a crescut de cinci ori faţă de aceeaşi perioadă de referinţă.

Ţările preferate de turiştii români utilizatori COSMOTE au fost, şi anul acesta, Italia, Germania, Bulgaria, Grecia şi Spania, conform celor mai recente date ale companiei despre traficul în roaming. Creşterea numărului de clienţi business, alături de oferta de internet mobil şi de opţiunea unică pe piaţa din România, Roaming Traveler – cu ajutorul căreia clienţii postpaid îşi pot folosi minutele naţionale incluse în abonament pentru a face apeluri atunci când sunt în roaming într-o ţară din Uniunea Europeană – au dus la o creştere spectaculoasă a traficului în unele din ţările vizitate de români. Astfel, traficul de voce al COSMOTE a înregistrat o creştere de 1700% în Muntenegru, 400% în Croaţia, 100% în Hong Kong, 33% în Slovenia, 27% în Serbia, etc. În plus, serviciul maritim (roaming pe vase de croaziere) a crescut cu 14% în timpul verii 2010.

Începând cu 1 iulie, COSMOTE România a redus cu 10% tarifele de roaming pentru toate apelurile din ţările Uniunii Europene şi cu 22% pe cele primite în spaţiul UE, începând cu 1 iulie, în concordanţă cu reglementările Comisiei Europene. Astfel, toţi clienţii COSMOTE, atât cei abonaţi cât şi utilizatorii de cartelă, vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,39 euro/min (fără TVA) pentru apelurile iniţiate şi de 0,15 euro/min (fără TVA) pentru apelurile primite în ţările din Uniunea Europeană. Aceasta a dus la o creştere de 195% a traficului de voce, în timp ce traficul de date a crescut cu 425% în cele 37 de ţări în care COSMOTE are 55 de parteneri ce oferă acces la reţeaua 3G – cum ar fi Croaţia, Malta, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Germania, SUA, Hong Kong, Egipt, Insulele Feroe etc.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,