MIO: „Concurenţa între sistemele de navigaţie şi aplicaţiile GPS de pe telefoanele mobile se va vedea peste cativa ani”

Scris de | 7 martie, 2011
MIO: „Concurenţa între sistemele de navigaţie şi aplicaţiile GPS de pe telefoanele mobile se va vedea peste cativa ani”

mioMio Technology, liderul pieţei locale de dispozitive GPS consideră că piaţa de echipamente GPS dedicate, echipamentele încorporate se va dezvolta independent de piaţa aplicaţiilor de navigare GPS pentru telefoane mobile încă câţiva ani, datorită gradului scăzut de penetrare a ambelor categorii, de până la 5% în cazul echipamentelor GPS dedicate şi de doar cateva procente a telefoanelor mobile echipate cu aplicaţii de navigare prin intermediul GPS-ului.

”Gradul încă mic de penetrare a echipamentelor de tip GPS pe piaţa locală, dar şi funcţiile suplimentare, din zona de entertainment sau cele legate de navigarea pe internet vor duce la o lipsă a concurenţei între zona echipamentelor GPS dedicate şi a aplicaţiilor pentru telefoanele mobile inteligente pentru încă câţiva ani. La acest lucru se adaugă şi preţul încă relativ mare al aplicaţiilor GPS dedicate pentru telefonul mobil, dar şi al gradului scăzut al accesărilor platformelor de download al aplicaţiilor mobile contra cost în România” a declarat Sergiu Ganscă, Marketing & Sales Manager Mio Technology, România.

Conform reprezentanţilor Mio, dimensiunea ecranului, calitatea hărţilor de navigaţie, multitudinea de POI-uri (Puncte de Interes) adăugate în fiecare an, rutarea inteligenta, posibilitatea de planificare a curselor, dar şi funcţiile suplimentare ca informaţiile referitoare la starea vremii sau posibilitatea căutării POI-urilor pe internet sunt în continuare atuuri care vor fi apreciate de cei interesaţi de soluţiile de navigaţie prin GPS în 2011. O altă caracteristică a pieţei de echipamente personale de navigaţie, va fi creşterea ponderii echipamentelor care înglobează funcţii din zona de entertainment sau posibilitatea de navigare pe internet la nivelul întregii pieţe până la aproximativ 25% din totalul echipamentelor vândute.

Conform estimărilor Mio, la ora actuală in România există aproximativ 350.000 echipamente GPS, la un număr estimat de 5,5 milioane autovehicule, ceea ce reprezintă o penetrare de sub 5%. Din numărul total de echipamente GPS, aproximativ jumatate sunt Mio.

Etichete: , , , , , , , , ,