Şoc pe piaţa de telefonie din SUA: AT&T cumpără T-Mobile

Scris de | 21 martie, 2011
Şoc pe piaţa de telefonie din SUA: AT&T cumpără T-Mobile

Un anunţ al celor de la AT&T a creat o undă de şoc pe piaţa de telefonie mobilă din SUA – compania a anunţat că doreşte să achiziţioneze T-Mobile, unul dintre principalii săi competitori. Dacă autorităţile din domeniu îşi vor da acordul AT&T le va achita celor de la Deutsche Telekom, deţinătorii T-Mobile, nu mai puţin de 39 de miliarde de dolari. Tranzacţia va dura aproximativ un an de zile până la finalizare, iar în urma acestia în SUA vor rămâne doar trei mari operatori de telefonie: AT&T, Verizon şi Sprint.

Ce va câştiga AT&T după ce achită factura astronomică de 39 de miliarde? Compania va deveni lider incontestabil de piaţă şi îşi va mări numărul de abonaţi cu 34 de milioane, de la circa 86 de milioane la 120 de milioane. Mai important însă, AT&T îşi va întări reţeaua cu instalaţii a căror construcţie ar dura cel puţin cinci ani de zile, permiţându-le să se extindă puternic într-o perioadă scurtă de timp.

Rămâne să vedem cum vor fi afectaţi clienţii celor doi giganţi de mişcarea majoră de pe piaţă. O mişcare similară, însă la o scală mai mică se pregăteşte şi în România unde, conform zvonurilor, RDS plănuieşte să îşi cumpere principalul competitor de pe piaţa din ţară, UPC.

Etichete: , , , , , , , , ,