Dedesubturile motoarelor de căutare: Preşedintele Google va depune mărturie în faţa Senatului

Scris de | 11 iulie, 2011
Dedesubturile motoarelor de căutare: Preşedintele Google va depune mărturie în faţa Senatului

Eric Schmidt, preşedintele Google Inc., a fost de acord să depună mărturie, în septembrie, în faţa Senatului american cu privire la probleme legate de dominaţia industriei motoarelor de căutare de pe internet, relatează Bloomberg.

Un subcomitet juridic al Senatului Statelor Unite ale Americii îl va audia pe preşedintele Google în vederea examinării poziţiei motorului de căutare în relaţiile cu alţi concurenţi.

Discuţia va fi, cel mai probabil, pe baza practicii şi a deontologiei companiei care domină o mare parte a internetului. Subcomitetul a ameninţat că îl va soma pe Eric Schmidt dacă Google nu va coopera. O soartă similară ar putea să aibă şi Larry Page, CEO-ul companiei californiene.

„Suntem fericiţi să acceptăm cerinţele subcomitetului” a delcarat Mistique Cano, o purtătoare de cuvânt pentru Google, citată de Bloomberg. De cealaltă parte, senatorul Mike Lee, preşedintele subcomitetului  a avut de zis următoarele: „Abia aştept să discut mai multe probleme importante cu privire la Google şi despre competiţia motoarelor de căutare pe internet.”

Monopolul Google, a fost şi va fi, fără îndoială, o temă foarte interesantă de discuţii pentru conspiraţionişti.

Etichete: , , , , ,