Peste 9 miliarde de dolari în venituri pentru Google

⇣ Sari la articol

Google a anunţat ieri rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru încheiat pe 30 iunie. Cu un venit record de 9.02 miliarde de dolari, cu 34 % mai mare decât anul trecut,  aproape nimic nu poate încetini progresul companiei americane.

Câştigurile trimestriale anunţate dovedesc un singur lucru: Google nu se opreşte din ascensiune. Veniturile de 9.02 miliarde de dolari reprezintă o creştere de 32% în comparaţie cu cele de anul trecut, de 6.82 miliarde. Site-urile deţinute de Google au generat câştiguri de 6.23 miliarde, 69% din totalul celor peste 9 miliarde, o creştere de 39% în comparaţie cu 2010.

Veniturile internaţionale au impresionat, de asemenea, cu o cifră de 4.87 miliarde de dolari, aproximativ 54% din total, o creştere de un procent în comparaţie cu câştigurile din primul trimestru. Câştigurile venite doar din Marea Britanie au ajuns la peste 900 milioane de dolari.

Larry Page, preşedintele Google, a declarat într-un comunicat de presă : “Am avut un trimestru minunat, cu o creştere de 32% în câştiguri în comparaţie cu anul trecut, o cifră ce sparge recordurile de peste 9 miliarde de dolari.”

Odată cu lansarea propriului serviciu de socializare, Google continuă să monopolizeze fiecare aspect al mediului virtual. Oare va reuşi să devină Google un sinonim pentru internet?

Articole asemanatoare