Google sărbătoreşte naşterea lui Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen

Scris de | 5 septembrie, 2011
Google sărbătoreşte naşterea lui Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen

Google celebrează astăzi 65 de ani de la naşterea solistului Freddie Mercury, unul dintre cei mai mari cântăreţi din toate timpurile, cu un doodle personalizat. Cu trupa Queen, Freddie Mercury a compus piese arhicunoscute precum “Bohemian Rhapsody”, “We are The Champions” sau “Killer Queen”.

Freddie Mercury, pe numele său real Farrokh Bulsara, s-a născut pe data de 5 septembrie 1946 în Zanzibar. La vârsta de 17 ani s-a mutat împreună cu familia în Feltham, Middlesex, Anglia. În 1970 a înfiinţat, alături de chitaristul Brian May şi toboşarul Roger Taylor, trupa Queen şi şi-a schimbat numele din Bulsara în Mercury.

Trupa Queen este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute şi de success trupe de pop-rock. Cu 18 albume şi 18 piese ce au ajuns pe primul loc în topuri, trupa a vândut peste 150 milioane de albume de-a lungul carierei înainte ca Freddie Mercury să moară prematur la vârsta de 45 de ani.

Stilul de viaţă flamboaiant şi relaţiile sexuale cu diferiţi parteneri străini au răpus suflul unei voci inconfundabile. Freddie Mercury s-a îmbolnăvit de SIDA şi a murit în data de 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a recunscut public că e bolnav.

Google îl sărbătoreşte pe inegalabilul Freddie Mercury cu un doodle deosebit. Logo-ul aniversar ne prezintă mai multe desene şi un buton de play care odată accesat ne prezintă un montaj cu scene din viaţa lui pe fundalul piesei „Dont Stop Me Now”.

Konika Minolta - Mobotix 7

Etichete: , , , , , ,