VMware şi Cisco colaborează pentru evoluţia tehnologiilor de cloud computing

Scris de | 12 septembrie, 2011
VMware şi Cisco colaborează pentru evoluţia tehnologiilor de cloud computing

VMware şi Cisco au anunţat în cadrul VMworld 2011 un parteneriat care aduce noi inovaţii şi îmbunătăţiri, printre care se numără VXLAN, UCS şi altele, ce ridică ştacheta pe piaţa IT şi cea de cloud computing.

Valorificând o relaţie strategică şi o colaborare tehnologică de peste patru ani, companiile, în colaborare cu parteneri din industrie, au anunţat o realizare semnificativă în virtualizarea reţelelor, care va extinde gama de mobilitate a maşinilor virtuale în numeroase centre de date şi medii cloud. Companiile au anunţat şi îmbunătăţiri aduse unei serii de soluţii de virtualizare desktop şi infrastructură cloud menite să dezvolte scalabilitatea, securitatea şi performanţa.

Reţeaua locală virtuală extensibilă, adică VXLAN, este următorul pas important pe calea spre reţele logice, virtuale care pot fi create la cerere, oferind companiilor posibilitatea de a utiliza capacitatea de calcul şi stocare pentru aplicaţii critice – oriunde aceasta este necesară.

Sistemul de calcul unificat (UCS) al Cisco a stabilit un nou record mondial pentru standardul VMmark 2.1 al VMware, standardul de performanţă cloud în industria de profil. Cisco UCS a obţinut cel mai mare scor înregistrat vreodată pentru standardul VMware VMmark 2.1 cu o performanţă de peste 21% faţă de alte servere cu un număr identic de nuclee de procesare.

În noiembrie anul trecut, Cisco şi VMware au anunţat o soluţie de virtualizare a desktop-ului bazată pe sistemul Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) şi pe VMware View 4.5. Cisco şi VMware extind soluţia VXI pentru a suporta VMware View 5, dar şi integrări cu suita Cisco de soluţii de colaborare.

Soluţiile combinate de la Cisco şi VMware au fost îmbunătăţite cu cele mai noi soluţii VMware vSphere 5 şi Cisco UCS 2.0 pentru a oferi o bază solidă în cloud computing. Soluţiile îmbunătăţite oferă capacităţi mai bune de gestionare cloud pentru virtualizarea celor mai dificile aplicaţii şi volume de lucru critice în afaceri.

Tehnologia VXLAN va fi suportată în switch-ul virtual VMware vSphere 5, VMware vCloud Director 1.5 şi Cisco Nexus 1000V, oferind o infrastructură cloud la cerere care îmbunătăţeşte experienţa utilizatorului final. Pe lângă tehnologia VXLAN, Cisco Nexus 1000V şi VMware vCloud Director 1.5 vor oferi capacităţi de auto-desfăşurare pentru a simplifica instalarea şi livrarea izolării reţelei pe bază de VXLAN care facilitează depanarea şi gestionarea aplicaţiilor care funcţionează în cloud.

Pentru a îmbunătăţi şi mai mult securitatea în infrastructuri cloud cu locatari multipli, Cisco prezintă o demonstraţie de firewall Virtual ASA pentru Nexus 1000V şi intenţionează să integreze firewall-ul Virtual ASA de la Cisco cu VMware vCloud Director.

Etichete: , , ,