Apple retrage o aplicaţie controversată din App Store

Scris de | 16 septembrie, 2011
Apple retrage o aplicaţie controversată din App Store

Aplicaţia franceză numită “Jew or Not Jew” a fost retrasă din App Store de către Apple în urma unor presiuni din partea mai multor organizaţii anti-rasism, informează Wall Street Journal.

Jew or Not Jew este o aplicaţie care permite utilizatorilor francezi să identifice dacă un politician sau o persoană publică e sau nu evreu. Aplicaţia oferă o bază de date impresionantă care încalcă legea franceză conform căreia e ilegal să prezinţi religia unei persoane fără acordul ei.

Acest lucru a stârnit mai multe controverse şi declaraţii din partea organizaţiilor ce militează pentru eliminarea rasismului din societate, care au catalogat aplicaţia ca fiind o dovadă a antisemitismului. Organizaţia SOS Racisme, Uniunea Studenţilor Evrei din Franţa şi altele au cerut companiei din Cupertino să retragă aplicaţia din App Store.

Aplicaţia a fost dezvoltată de Johann Levy, un inginer software de origine evreiască, care a declarat că a creat Jew of Not Jew ca o formă de ajutor pentru cei care sunt curioşi de afilierea religioasă a personalităţilor.

Johann Levy a adăugat pentru Wall Street Journal: “E trist să constat că libertatea de exprimare e în continuare limitată în această ţară”.

 Jew or Not Jew a fost retrasă din App Store Franţa, însă e în continuare disponibilă în alte ţări.

Etichete: , , ,