Google Maps: Google Street View în Alpii Elveţiei

Scris de | 31 octombrie, 2011
Google Maps: Google Street View în Alpii Elveţiei

Google Maps îţi va oferi în premieră posibilitatea de a explora prin intermediul Street View una dintre cele mai spectaculoase rute de cale ferată din lume, linia Albula-Bernina, care traversează Alpii Elveţiei.

În colaborare cu cei de la Rhaetian Railway, echipa Google Street View a colectat imagini de pe pitorescul trase ce trece prin Thusis, St. Moritz şi se opreşte la graniţa cu Italia, în Tirano. Un sistem complex de tunele, galerii şi viaducte îi permite liniei de cale ferată să treacă prin văile înguste şi să urce la altitudini de 2000 de metri.

Pentru a surprinde imaginile unice, cei de la Google Street View au folosit un trike – un vehicul cu trei roţi  – care are o cameră montată deasupra, plasat pe o plarformă în faţa trenului.

Camerele îndreptate în nouă direcţii diferite au surprins imagini ale peisajului, imagini ce sunt acum “sudate” împreună pentru a da naştere perspectivei panoramice de 360 grade.

Imaginile vor fi publicate în curând pe Google Maps. Cei care vor să fie la curent cu noutăţile Google Street View pot accesa maps.google.com/streetview.

Etichete: , , , ,