Alcatel-Lucent revoluţionează performanţa reţelelor optice

Scris de | 7 decembrie, 2011
Alcatel-Lucent revoluţionează performanţa reţelelor optice

Alcatel-Lucent  introduce o tehnologie inovatoare care va extinde semnale de 100 gigabiţi pe secundă pe distanţe mult mai lungi şi pe fibră de orice calitate.

În plus, Alcatel-Lucent oferă un card premium, 100G extended reach (XR), care monitorizează şi menţine calitatea semnalelor optice. Această soluţie permite furnizorilor de servicii de comunicaţii să satisfacă cerinţele pentru servicii care presupun lăţime de bandă mare cum ar fi video şi pentru bandă largă fixă şi mobilă. Cardul de 100 XR este inovatoare privind performanţa reţelelor optice de 100G şi reuşeşte să reducă costurile de construcţie şi exploatare.

Cardul premimum va fi lansat pe piaţă la sfârşitul anului, şi are ca bază 1830 Photonic Service Switch (PSS) al Alcatel-Lucent. Această soluţie transmite o combinaţie a ratelor de 10G, 40G şi 100G pe diferite lungimi de undă de fibră optică până la peste 2000 de kilometri, având o acoperire mai bună cu până la la 30%. Cardul de 100G XR al Alcatel-Lucent  asigură performanţe excepţionale şi pe fibră de calitate slabă permiţându-le furnizorilor de servicii să implementeze 100G oriunde doresc, atunci când doresc.

1830 PSS poate asigura transferul de peste 100.000 de fişiere MP3 în 60 de secunde sau un flux de 15.000 de canale HDTV simultan prin livrarea unei lăţimi de bandă considerabile care susţine rate de 100G pe fiecare lungime de undă de fibră optică. În plus, permite clienţilor implementarea a mult mai puţine componente complexe în reţeaua lor prin reducerea nevoii de regenerare,  ceea ce duce la reducerea automată a costurilor de livrare per bit de date.

Soluţia optică unică de 100G a Alcatel-Lucent dispune de un motor electro-optic, care a fost dezvoltat pe baza inovaţiilor din cadrul Laboratoarelor Bell, divizia de R&D a companiei. Soluţia optică de 100G pe bază de 1830 PSS foloseşte o singură lungime de undă pentru a transmite datele pe fibră ceea ce determină lăţime de bandă mai mare. Acesta dispune de un motor electro-optic, care a fost dezvoltat pe baza inovaţiilor din cadrul Laboratoarelor Bell, divizia de R&D a companiei.

1830 PSS din arhitectura High Leverage Network (HLN)  a Alcatel-Lucent  asigură o capacitate semnificativă,  reducerea costurilor de transport şi complexitatea operaţională în reţelele principale.

Etichete: , ,