Diego Rivera, celebrul pictor mexican, sărbătorit astăzi de Google

Scris de | 8 decembrie, 2011
Diego Rivera, celebrul pictor mexican, sărbătorit astăzi de Google

Diego Rivera, unul dintre cei mai faimoşi pictori mexicani şi o prezenţă însemnată în mişcarea picturii murale mexicane, e sărbătorit astăzi de motorul de căutare Google printr-un doodle pe pagina principală.

Diego Rivera Maria s-a născut în data de 8 decembrie 1886, în Guanajuato, Guanajuato, Mexic. La vârsta de 10 ani a început să studieze arta la Academia San Carlos, urmând ca în 1907 să-şi perfecţioneze studiile în Europa, unde a îmbrăţişat cubismul şi alte curente artistice ale vremii.

În 1921, Diego Rivera se întoarce în Mexic unde va deveni o figură reprezentativă în mişcarea picturii murale mexicane. A fost, de asemenea, un simpatizant al ideologiei comuniste, majoritatea picturilor sale fiind o expresie a societăţii mexicane şi a revoluţiei din 1910. În 1927 el a călătorit la Moscova unde a pictat pentru Armata Roşie a fostei Uniuni Sovietice.

Pictorul mexican e cunoscut şi datorită căsniciei controversate cu Frida Kahlo, o pictoriţă suprarealistă cunoscută pentru autoportretele ei.

Google sărbătoreşte astăzi 125 de ani de la naşterea pictorului cu un doodle în stil mural ce prezintă scene dintr-o societate mexicană cvasi-comunistă.

Etichete: , , , , ,