Kodak a intrat în reorganizare sub protecţia legii falimentului

⇣ Sari la articol

Kodak Eastman, celebra companie producătoare de echipamente foto, a intrat astăzi în reorganizare sub protecţia legii falimentului. Kodak a fost timp de foarte mulţi ani cea mai prestigioasă companie din domeniu şi deţine un catalog impresionant de brevete.

Eastman Kodak a anunţat astăzi oficial că a intrat în procesul de reorganizare sub protecţia legii falimentului. Atât compania cât şi filialele sale din Statele Unite ale Americii au depus documentele necesare la Curtea de Faliment din New York pentru a beneficia de protecţia oferită de Capitolul 11. Ştirea nu surprinde pe nimeni, firma fiind de multă vreme în pragul falimentului.

Zvonurile legate de faliment au dus acţiunile în jos cu 30%, spre 47 de cenţi, cu 90% mai puţin decât în urmă cu un an.

Firma Eastman Kodak a fost înfiinţat în 1892 de către George Eastman, fiind una dintre companiile care au pus bazele domeniului fotografiei. Popularitatea companiei a atins un apogeu în anii 70, când deţinea 85% din vânzările camerelor foto din Statele Unite ale Americii. Are peste 1.000 de brevete, dar în ultimii ani a rămas în urmă, pentru că nu s-a adaptat la dezvoltarea digitală.