Google îl celebrează pe compozitorul Gioachino Rossini

Scris de | 29 februarie, 2012
Google îl celebrează pe compozitorul Gioachino Rossini

Motorul de căutare Google îl sărbătoreşte astăzi pe compozitorul italian Giachino Rossini printr-un doodle pe pagina principală. Artistul născut pe data de 29 februarie e cunoscut pentru operele „Bărbierul din Sevilla” şi „La Cenerentola”.

Gioachino Rossini s-a născut pe data de 29 februarie 1792 în oraşul Pesaro din Italia. Artistul a început să compună muzică încă de la vârsta fragedă de 10 ani. Sonatele primordiale amintesc de compoziţiile unor alţi artişti precum Haydn sau Mozart. Prima lui operă, „La cambiale di matrimonio”, a fost pusă în scenă când acesta avea doar 18 ani.

Succesul l-a cunoscut în 1816, odată cu opera emblematică „Le Barbier de Seville”, apreciată în unanimitate de critici, fani şi de contemporani, dintre care amintim pe Ludwig Van Beethoven.

Cu ocazia anului bisect curent, Google sărbătoreşte astăzi 220 de ani de la naşterea compozitorului italia Gioachino Rossini printr-un doodle dedicat pe pagina principală a motorului de căutare, ce prezintă mai multe broaste verzi care apar în diferite ipostaze inspirate din operele artistului.

Etichete: , , , , , ,