Clujul are acces în proporţie de 99,52% la servicii de telefonie mobilă

Scris de | 22 martie, 2012
Clujul are acces în proporţie de 99,52% la servicii de telefonie mobilă

Şase noi localităţi rurale din judeţul Cluj se bucură de acoperire de voce şi date în urma recentei extinderi a celor de la Orange.

Odată cu adăugarea  localităţilor Călăraşi, Căpuşu Mare, Căşeiu, Ciucea, Mărişel şi Zorenii de Vale., 99,52% din populaţia judeţului Cluj are acces la serviciile de telefonie mobilă.

Pentru extinderea reţelei Orange, au fost instalate noi antene care generează simultan atât acoperire GSM, cât şi UMTS, asigurând un semnal optim. Clienţii din localităţile respective vor avea semnal atât pentru apeluri şi SMS-uri, cât şi pentru accesarea contului de e-mail şi pentru navigarea pe internet la viteze HSPA+. De asemenea, locuitorii din judeţul Cluj pot beneficia de întreaga ofertă Orange de soluţii de comunicare: abonamente, cartele PrePay şi o gamă largă de telefoane.

„Orange este operatorul cu cea mai extinsă acoperire geografică din România şi care continuă în mod susţinut dezvoltarea reţelei. Vrem să oferim locuitorilor din zonele menţionate serviciile şi produsele de telefonie mobilă de care au nevoie, de aceea rămânem consecvenţi în strategia de extindere şi modernizare a reţelei. În prezent am finalizat în judeţul Cluj trecerea de la 2G la cea simultană 2G şi 3G, iar localităţile Călăraşi, Căpuşu Mare, Căşeiu, Ciucea, Mărişel şi Zorenii de Vale beneficiază deja de 3G. Vom continua investiţiile în extinderea acoperirii 2G, în special în zonele rurale unde nu există, pentru a oferi clienţilor o acoperire de calitate.” a declarat Mădălina Suceveanu, Chief Technology Officer, Orange România.

În 2011 Orange a investit aproximativ 110 milioane de euro în programul de modernizare a reţelei, iar până în 2015 suma se va ridica la aproximativ 600 de milioane euro.

Etichete: , , , ,