Google celebrează 182 ani de la naşterea lui Eadweard Muybridge, creatorul zoopariscopului

Scris de | 9 aprilie, 2012
Google celebrează 182 ani de la naşterea lui Eadweard Muybridge, creatorul zoopariscopului

Google sărbătoreşte astăzi 182 de ani de la naşterea lui Eadweard Muybridge, dezvoltatorul tehnicii de captare a unui subiect în mişcare cu ajutorul aparatului foto şi al zoopariscopului, dispozitiv inventat de acesta ce poate fi considerat predecesorul proiectorului cinematografic.

Eadweard Muybridge s-a născut la data de 9 aprilie 1830 în Anglia, de unde a imigrat în Statele Unite ale Americii. În 1872, guvernatorul statului California, Leland Stanford, deţinătorul unei curse de cai l-a angajat pe Muybridge pentru a demonstra dacă toate picioarele unui cal sunt sau nu într-un anumit moment în aer în timpul galopului.

Muybridge a elucidat dilema în 1877, cu un singur negativ care dovedeşte faptul că într-adevăr picioarele calului sunt în aer în flexiune.

Mai apoi, Muybridge va dezvolta un dispozitiv care capta mişcarea, denumit zoopariscopul, care e considerat drept predecesorul proiectorului cinematografic.

Google celebrează 182 de ani de la naşterea fotografului printr-un doodle pe pagina principală ce prezintă galopul unui cal, printr-o serie de imagini animate.

Etichete: , , , ,