România se află pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6

Scris de | 6 iunie, 2012
România se află pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6

RCS & RDS a anunţat astăzi într-un comunicat de presă o performanţă deosebită în ceea ce priveşte modul de comunicare prin internet din România. Compania autohtonă se situează pe primul loc în topul mondial al furnizorilor de internet care implementează protocolul IPv6.

Astăzi are loc lansarea mondială a protocolului IPv6 pentru Internet, protocol care face posibilă conectarea la internet a mai mult de 340 trilioane de trilioane de trilioane de adrese (2 la puterea 128), permiţând unui număr de miliarde de oameni să se conecteze şi facilitând internetului menţinerea ritmului actual de creştere  pe termen lung.

RCS & RDS a depăşit companii cu renume precum AT&T, KDDI Corporation sau PROXAD Free SAS în topul furnizorilor de internet.

Performanţa RCS & RDS, respectiv locul 1 la nivel mondial între furnizorii de internet, a ridicat România pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6, la începutul lui iunie 2012:

Locul 1: Romania – 7,75%
Locul 2: Franţa – 3,73%
Locul 3: Japonia – 1,45%
Locul 4: China – 1,21%
Locul 5: SUA – 0,98%

Operatorul telecom a reuşit să extindă aria de acoperire în întreaga sa reţea, iar din mai 2012, toţi clienţii serviciului de internet fix Digi Net Fiberlink (cu viteze de transfer de la 50 Mbps până la 100 Mbps), utilizează IPv6.

Etichete: , , ,