Bitdefender lansează o aplicaţie gratuită pentru utilizatorii Android

Scris de | 28 septembrie, 2012
Bitdefender lansează o aplicaţie gratuită pentru utilizatorii Android

Bitdefender a anunţat astăzi lansarea unei aplicaţii gratuite dedicate utilizatorilor sistemului de operare Android. Aplicația Bitdefender USSD Wipe Stopper împiedică atacatorii să șteargă de la distanță toate datele din smartphone-urile cu platforma Google.

În cursul acestei săptămâni a fost descoperită o vulnerabilitate ce afectează terminalele cu Android și care ar permite unui atacator să declanșeze de la distanță diverse comenzi, ce pun milioane de utilizatori de smartphone-uri în pericol de a-și pierde datele. Publicitatea iscată în jurul acestei vulnerabilități crește probabilitatea unui atac, cu atât mai mult cu cât exploatarea sa nu necesită cunoștințe tehnice deosebite.

Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender, a declarat într-un comunicat de presă: „În momentul când vulnerabilitatea a ieșit la lumină specialiștii Bitdefender s-au pus în mișcare și au dezvoltat cea mai bună soluție de protecție care există în acest moment pe piață. Este gratuită, deci o recomandăm tuturor utilizatorilor de Android.”

Aplicația Bitdefender USSD Wipe Stopper, disponibilă acum gratuit pe Google Play notifică utilizatorul că este pe cale să activeze un proces periculos care duce la pierderi de date.

Etichete: , , ,