Cosmote România: Creştere de 32% în segmentul business

Scris de | 9 noiembrie, 2012
Cosmote România: Creştere de 32% în segmentul business

Cosmote România a prezentat câştigurile financiare în cel de-al treilea trimestru. La sfârşitul lunii septembrie, operatorul de telefonie mobilă a înregistrat o creştere de 32% în baza clienţilor din segmentul business, comparativ cu anul 2011.

Datorită extinderii susţinute a segmentului business, precum şi performanţei foarte bune în zona serviciilor de date, veniturile totale ale celui de-al treilea trimestru din 2012 au atins valoarea de 118 milioane Euro. EBITDA (câştigurile operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a crescut la 34,3 milioane Euro, cu 16,3% comparat cu T3 2011 (+ 18% versus T2 2012). Marja EBITDA a atins 29,1% în T3 2012, în creştere cu 4,6 puncte procentuale comparativ cu T3 2011.

La finalul lui septembrie 2012, numărul total de clienţi ai Cosmote România, inclusiv Zapp, a fost 6,4 milioane din care 24,1% abonaţi.

Konstantinos Apostolou, Chief Financial Officer, Cosmote România, a declarat într-un comunicat de presă: „Rezultatele celui de-al treilea trimestru au fost în linie cu obiectivele noastre. Am înregistrat o creştere semnificativă pentru majoritatea indicatorilor, în pofida dificultăţilor economice şi de reglementare, competiţiei strânse şi necesitătii investiţiilor solide. Această perioadă a fost marcată de momente importante pentru compania noastră, precum: încheierea cu succes a licitaţiei de spectru, lansarea vitezei de 43,2 Mbps, extinderea acoperirii reţelei în metroul bucureştean. Această performanţă este oglindită şi de rezultatele portabilităţii unde, în ultimii patru ani, am rămas operatorul preferat al românilor. Privind spre viitor, vom continua să ne consolidăm poziţia pe piaţă prin investiţii importante şi dezvoltarea de produse şi servicii personalizate, care pornesc de la ceea ce clienţii noştri îşi doresc cu adevărat.”

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , ,