Kendrick Lamar – Good Kid, M.A.A.D City (Recenzie album)

Scris de | 20 noiembrie, 2012
Kendrick Lamar – Good Kid, M.A.A.D City (Recenzie album)

Kendrick Lamar – Good Kid, M.A.A.D City

8.7/10

Dacă ai ascultat Section.80, albumul lansat gratuit în 2011 de Kendrick Lamar la Top Dawg Entertainment, nu cred că ai nevoie de Dr.Dre şi alţi grei ai rap-ului de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii să-ţi spună că tânărul rapper e talentat. E destul de evident, iar pe debutul lui discografic acest lucru devine cât se poate de clar.

Good Kid, M.A.A.D City spune povestea unui copil care a crescut pe străzile din oraşul notoriu Compton, din Los Angeles, California. Fiind un album conceptual, Good Kid, M.A.A.D City e pavat cu lecţii de viaţă despre influenţa prietenilor, a drogurilor şi alcoolului în procesul de maturizare a unui om care îşi găseşte refugiu doar în muzica idolilor lui. Din punct de vedere tematic, albumul e fără îndoială unul dintre cele mai fascinante ale anului.

Materialul nu e fără puncte slabe. Mă refer, în speţă, la hook-ul din „Bitch, Dont Kill My Vibe” sau refrenul pueril din „Real”, două moment care pur şi simplu mă scot din sărite.

După ce am văzut-o pe Lady Gaga într-o înregistrare de la un concert al rapperului şi după aflarea veştii că a semnat cu Interscope Records, mi-a fost teamă că Kendrick Lamar va ajunge să socotească muzica drept un instrument de făcut bani, nu de exprimare artistică. Din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ce mi-a plăcut: Backstreet Freestyle, Swimming Pools (Drank), M.A.A.D City, Poetic Justice

Ce nu mi-a plăcut: Bitch, Dont Kill My Vibe, Real

Etichete: , , , , , ,