BenQ este lider pe piata proiectoarelor din Romania, cu peste 50% in primul trimestru

Scris de | 15 mai, 2013
BenQ este lider pe piata proiectoarelor din Romania, cu peste 50% in primul trimestru

BenQ LX60STConform companiei de cercetare FutureSource Consulting, BenQ Romania se mentine lider pe segmentul proiectorarelor, cu o cota de piata de 51% pentru primul trimestru din acest an. Conform acestor rezultate, BenQ se mentine pe aceasta pozitie pentru 5 ani consecutivi.

In primul trimestru al acestui an, BenQ a obtinut in Romania o crestere de 2,5 ori mai mare decat cea a pietei de proiectoare. Astfel, vanzarile de proiectoare BenQ au crescut cu 44%, in vreme ce intreaga piata de proiectoare a crescut cu 18 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta evolutie, dar si pozitia fata de competitori, care au o cota de piata acumulata de 27,3% valideaza strategia pe care am abordat-o in Romania: oferim produse cu design atractiv, tehnologii de top si cu un raport foarte bun pret/performanta”, declara Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

Cea mai mare crestere pentru proiectoarele BenQ s-a realizat in segmentul business, acolo unde compania a crescut cu 108% fata de anul trecut, iar la finalul lunii martie vanzarile de proiectoare BenQ pentru aceasta zona insemnau 49% din totalul pietei.

Pentru proiectoarele din zona de consumer, BenQ a raportat o crestere a vanzarilor cu 50% fata de anul trecut, avand in primul trimestru o cota de piata de 61%.

In ceea ce priveste rezolutia proiectoarelor, BenQ a fost lider pe toate segmentul, detinand 41% din piata pentru rezolutia WXGA (1280 x 800), 57% pe segmentul modelelor Full HD (1920x1080p) si de 71% pentru modelele cu rezolutie HD (1280x720p).

Pentru 2013, BenQ isi propunere sa promoveze tehnologiile bazate pe Laser si iLed, cu focus pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potential de crestere in viitor: educatie si Home Entertainment.

Etichete: , , , , ,