Peste 3,1 de români nu dispun de acces la internet fix de mare viteză

Scris de | 22 aprilie, 2015
Peste 3,1 de români nu dispun de acces la internet fix de mare viteză

ANCOM a efectuat un studiu în scopul identificării localităților din România în care, la 31 decembrie 2014, nu exista buclă locală și/sau segmente de rețea de distribuție (backhaul) pentru conexiuni la punct fix, care să asigure viteze de transfer de minim 30 Mbps.

Studiul a fost realizat pentru a veni în sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), instituție care coordonează implementarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii în bandă largă (broadband) în zonele rurale din România. Lista localităților rezultată din studiul ANCOM este publicată spre consultare pe pagina de internet a Autorității.

Pentru a realiza această listă, ANCOM a transmis un chestionar către operatorii de comunicații electronice din România, primind răspunsuri din partea a 1.006 dintre aceștia. În lista rezultată din studiul ANCOM nu au fost incluse localitățile care fac obiectul altor proiecte finanțate din fonduri publice al căror scop este realizarea de rețele de comunicații electronice, fiind previzibil că în viitorul apropiat aceste localități vor avea acces la serviciile de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Dacă se dețin informații privind situația de fapt existentă la data de 31 decembrie 2014 contrare celor rezultate din studiul ANCOM, persoanele interesate sunt invitate să le pună la dispoziția Autorității până la data de 21 iunie 2015.

Etichete: , , , , , , , , , ,