Noua tehnologie SoftBlue de la Philips protejeaza ochii

Scris de | 15 septembrie, 2015
Noua tehnologie SoftBlue de la Philips protejeaza ochii

 

MMD, partener licențiat al Philips pentru producția de monitoare, lansează noile monitoare ce integrează tehnologia inovatoare SoftBlue pentru utilizarea de acasă sau la birou. Tehnologia SoftBlue protejează ochii și reduce oboseala acestora, atenuând impactul și efectul nociv pe care lumina albastră îl are, fără ca exactitatea și calitatea culorilor originale să aibă de suferit. Noile ecrane SoftBlue dedicate uzului domestic (E-line) și modelele destinate uzului profesional (P-line) vor fi disponibile din această toamnă.

Casual young woman using computer in office

Noile monitoare care utilizează tehnologia Philips SoftBlue abordează diferit reducerea luminii albastre dăunătoare. Spre deosebire de metodele filtrelor (sticla amplasată în fața ecranului sau lentile speciale anti lumină albastră), tehnologia SoftBlue nu reține din calitatea imaginii, în timp ce filtrele tind să ducă imaginea spre o nuanță gălbuie. În cel mai rău caz, acest fapt duce la scăderea calității imaginii oferite, cum ar fi de exemplu pentru aplicațiile folosite la investigațiile din spectrul imagisticii medicale care se bazează foarte mult pe fidelitatea și claritatea culorilor.

Pe de altă parte, ecranele SoftBlue diminuează emisia luminii albastre încă de la sursă. Datorită eliminării emisiilor de culoare albastru deschis se schimbă vârful lungimii de undă de la 450nm la un nivel mult mai sigur de 460nm. Ca urmare a acestei schimbări, fasciculele dăunătoare sunt reduse cu peste 90% fără ca imaginea ori culorile să aibă de suferit. Prin urmare, utilizatorii beneficiază de aceeași calitate a culorilor și a imaginilor cât și de protejarea ochilor lor.

Softblue_Key_Visual_MMD_2

În plus față de tehnologia SoftBlue, toate cele cinci noi monitoare oferă un set impresionant de caracteristici pentru performanțe ale afișării. Atât monitoarele E-Line cât și cele P-Line sunt echipate cu panouri IPS-ADS pentru unghiuri foarte largi de vizualizare de până la 178 de grade, calitate Full HD la o rezoluție de 1920 x 1080 și difuzoare stereo încorporate care completează o experiență totală. Monitoarele din gama E-Line dispun de diagonale de 21.5 inci, 23.6 inci și 27 inci și de un design subțire cu comenzi touch. Monitoarele integrează de asemenea și tehnologiile SmartContrast și SmartImage Lite care îmbunătățesc și ajustează contrastul, saturația culorilor și claritatea imaginilor indiferent de modul de utilizare, la numai un buton distanță.

Ambele modele de monitoare din gama P-Line de 21,5 inci și 23,8 inci sunt create special pentru persoane cu adevărat ocupate. Tehnologia SoftBlue este însoțită de alte tehnologii exclusive Philips care reduc oboseala ochilor: Philips Flicker-Free, tehnologie care adaptează luminozitatea și reduce efectul de scintilație pentru crearea unor condiții optime de vizionare. Prin intermediul suportului SmartErgo, monitorul poate fi înclinat, rotit și ajustat pe înălțime la orice nivel și unghi care se potrivește mai bine pentru utilizator. Aceste funcții dovedesc că aceste dispozitive sunt prietenoase și ușor de folosit pentru oricine lucrează în fața unui ecran, îmbunătățind productivitatea și reducând efortul,

Softblue_Key_Visual_MMD_5

Cele două modele din gama P-Line includ de asemenea versiunea profesională și de calitate a tehnologiei SmartImage, cu optimizarea dinamică a contrastului imaginilor, gradul de saturație al culorilor, plus un mod special de economisire a energiei electrice. Pentru a putea fi economisită și mai multă energie, sistemul PowerSensor detectează dacă utilizatorul a plecat din fața monitorului și reduce automat luminozitatea ecranului. Acest lucru reduce costurile de energie cu până la 80% și creează condiții pentru o perioadă de viață mai lungă a monitorului.

 

Etichete: