Epson anunță o nouă generație de oscilatoare atomice de dimensiuni reduse

Scris de | 4 decembrie, 2015
Epson anunță o nouă generație de oscilatoare atomice de dimensiuni reduse

Epson anunță o nouă generație de oscilatoare atomice destinate industriei de telecomunicații și aplicațiilor industriale. Noile oscilatoare sunt mult mai mici, numai 1/16 din dimensiunea modelului anterior Epson, însă păstrează aceeași înaltă stabilitate a frecvenței pe termen lung. Prezentat pentru prima oară pe patru noiembrie, la International Telecom Sync Forum, oscilatorul atomic AO6860LAN va fi produs începând de anul viitor.

Noul echipament permite clienților Epson să construiască infrastructuri de telecomunicații de dimensiuni reduse, mai fiabile și sisteme de testare și de măsurare care consumă mai puțină energie electrică. Deși Epson a furnizat oscilatoare atomice pentru echipamentele de rețele telecom în trecut, noile produse permit companiilor să reducă dimensiunile oscilatoarelor atomice la doar 75 cc sau la doar 1/16 din dimensiunea modelului anterior (1.200 cc) fără să sacrifice stabilitatea frecvenței pe termen lung. Noul oscilator consumă, de asemenea, doar 1/6 din energia electrică a modelului anterior, datorită unui sistem de control optimizat.

Cu noul oscilator atomic și o linie de produse care deja include game de oscilatoare de înaltă precizie, în categorii precum OCXO, VCXO și TCXO, Epson va sprijini dezvoltarea de sisteme mici și de încredere, furnizând dispozitive de măsurare a timpului pentru o gamă largă de dispozitive folosite în construcția de rețele optice de telecomunicații și alte rețele de mare capacitate.

Etichete: