Skynet la un pas să prindă viață: vor distruge dronele autonome omenirea?

Într-un material publicat online de The Guardian, o fostă angajată Google implicată în dezvoltarea programului militar de drone ce are la bază AI (Inteligența Artificială), face câteva predicții sumbre.

Scris de | 16 septembrie, 2019

Noua generație de arme autonome sau ”roboți asasini” pot declanșa accidental un război ori pot sta la baza unor atrocități în masă, a declarat Laura Nolan, fost inginer de software din cadrul Google pentru The Guardian. Aceasta a demisionat anul trecut, în semn de protest pentru faptul că urma să conlucreze cu Armata US pentru dezvoltarea de tehnologii folosite în crearea de drone autonome. Potrivit acesteia noile mașinării, nu vor mai fi ghidate de operatori umani, ci vor funcționa independent, totul pe bază AI. Prin urmare modul în care acestea vor acționa și lua decizii poate fi accidental, iar într-un scenariu pesimist, acestea pot lua decizii dintre cele mai radicale, cu consecințe incalculabile. De altfel accentul se pune pe lipsa de empatie a noilor drone autonome, iar printre situațiile impredictibile sunt date exemple precum: dacă dronele reperează oameni ieșiți la vânătoare și nu combatanți armați? Vor acționa în sensul eliminării?

https://www.youtube.com/watch?v=5UfF121mFiQ

Google a fost nevoită să recunoască recent că este implicată în Proiectul Maven (în prezentarea video de mai sus este sintetizat Project Maven), după ce mai bine de 3.000 de angajați din cadrul companiei au semnat o petiție cu privire la acțiunile companiei.

Materialul complet, de pe The Guardian poate fi citit aici.

Etichete: , ,