Cum arată o prezentatoare virtuală de știri alimentată de Inteligența Artificială

Scris de | 18 noiembrie, 2020
Cum arată o prezentatoare virtuală de știri alimentată de Inteligența Artificială

Indiferent de cariera fiecăruia, vremurile în care trebuie să ne punem serios problema dacă vom putea sau nu fi înlocuiți de roboți se apropie cu rapiditate. Dacă profesiile liberale precum jurnalismul păreau în siguranță, scutite de această amenințare, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de roz.

O televiziune din Coreea de Sud a trecut direct la fapte și a introdus în grila de programe o prezentatoare virtuală de știri pe nume AI Kim. Un lucru și mai interesant este faptul că algoritmul AI nu a înlocuit prezentatoarea umană ci este o copie fidelă după aceasta. Jim Ju-Ha de la postul de televiziune MBN a “împrumutat” vocea și mimica sa sosiei virtuale.

Algoritmul de machine learning a studiat intensive 10 ore de conținut video cu Jim Ju-Ha pentru a prelua cât mai multe din gesturile sale dar și pentru a identifica cât mai bine intensitatea și tonul vocii. Totul este realizat într-un detaliu atât de amănunțit încât varianta virtuală a prezentatoarei a preluat până și modul în care aceasta articulează cuvintele.

Pe tot parcursul debutului AI-ului, acesta a reușit să replice extraordinar de bine stilul lui Jim. Cu ajutorul acestei tehnologii, televiziunea din Coreea de Sud încearcă să asigure un flux constant de știri 24/7, fără ca prezentatorii să lucreze peste program și fără să se creeze încurcături atunci când unul dintre aceștia absentează cu motive întemeiate, notează Ubergizmo.

Etichete: , , ,