Synology a anunțat o nouă versiune a sistemului de operare DiskStation Manager

Scris de | 8 decembrie, 2020
Synology a anunțat o nouă versiune a sistemului de operare DiskStation Manager

Synology anunță versiunea 7.0 a sistemului de operare DiskStation Manager, o platformă solidă de gestionare a informației, cu fiabilitate testată și demonstrată la scară largă. Noul DSM, prezentat în cadrul evenimentului 2021 AND BEYOND, aduce noi tehnologii pentru stocare, back-up și hybrid cloud.

DSM 7.0 îmbunătățește toate aspectele sistemului de operare, de la gestionarea stocării și interfața cu utilizatorul, până la funcționalitatea în cloud, cum ar fi monitorizarea pe scară largă a dispozitivelor și stocarea la cerere.

Începând cu elementele fundamentale, noile funcții de stocare din DSM vor simplifica și accelera foarte mult fluxurile de lucru ale administratorilor de sistem, oferind astfel practici de întreţinere mult mai accesibile.

Funcții inteligente

Noua metodă de înlocuire a unităților de stocare este mult mai simplă. Când o unitate este nominalizată pentru înlocuire, iar o noua unitate de stocare este introdusă, sistemul DSM va clona datele de pe vechea unitate pe noua unitate, fără a degrada fișierele.

În acelaşi timp, funcția auto-repair facilitează gestionarea  unităților de stocare de la distanță. Astfel, când un spaţiu de stocare este degradat și o unitate trebuie înlocuită, tot ce trebuie să faceţi este să vă logați în DSM și să marcați spaţiul respectiv pentru auto-repair. Un inginer de la fața locului va înlocui unitatea defectă, iar DSM va începe imediat să reconstruiască matricea.

Memoria cache aflată pe SSD-uri este o modalitate excelentă de a crește performanța sistemului, iar DSM 7.0 permite acum utilizatorilor să o adauge oricând sau să o dezactiveze, fără a afecta serviciile. Noua funcție SSD Cache Advisor este mai precisă, analizând datele I/O în timp real, rezultând sugestii mai bune pentru utilizator.

Îmbunătățiri suplimentare în ceea ce privește stocarea

DSM 7.0 aduce, de asemenea, optimizări subsistemelor, oferind:

  • Performanță RAID 6 cu până la 80% mai rapidă
  • Viteze SSD cash write-back cu pana la 200% mai mari
  • Reparații în RAID mai rapide și mai inteligente, reparând doar spațiul afectat
  • Performanță sporită cu SSD cache și opțiunea de fixare a metadatelor
  • Suport pentru volume de până la 1PB pentru sarcini de arhivare
  • De-duplicare pe volum pentru creșteri semnificative ale eficienței stocării (Disponibilă ulterior)

Autentificare mai rapidă și mai sigură

În DSM 7.0, autentificarea este mult mai flexibilă datorită Synology Secure SignIn, o nouă aplicație mobilă care permite administratorilor de sistem să securizeze conturile fără efort. Folosind Secure SignIn, utilizatorii pot elimina parolele, autorizând cererile de conectare direct de pe telefoanele lor. De asemenea, Secure SignIn poate fi utilizat şi ca metodă de autentificare secundară în modul de conectare cu doi pași.

FIDO2 va fi şi el introdus în noul DSM, oferind o metodă de autentificare sigură care poate fi utilizată cu cheile de securitate prin USB, Windows Hello și TouchID din macOS. La fel ca la Secure SignIn, FIDO2 poate înlocui sau suplimenta parolele, oferind utilizatorilor interferențe minime şi securitate suplimentară.

Fibre Channel Support & SAN Manager

DSM 7.0 acceptă acum şi protocoale FC (Fibre Channel). De asemenea, introducem noi caracteristici de tip “host alias” care elimină necesitatea de a ne aminti IQN-urile sau WWPN-urile și simplifică configurarea permisiunilor. Astfel, SAN Manager înlocuiește iSCSI Manager pentru gestionarea unificată a stocării.

O mai bună gestionare a fotografiilor

Noua aplicaţie Synology Photos se bazează pe funcțiile AI din Moments și pe flexibilitatea organizațională oferită de Photo Station. Utilizatorii pot face cu ușurință copii de siguranță ale fotografiilor de pe dispozitivele lor mobile sau de pe camere, pot răsfoi, filtra cu opțiuni extinse și le pot organiza prin opţiunile de Timeline sau Folder view. Alternativ, se pot crea albume dedicate, astfel încât fotografiile care corespund anumitor criterii să fie adăugate automat.

Aplicaţia Photos este o soluție complet locală, ceea ce înseamnă că nu este necesară conectivitate la rețea pentru a efectua sarcini precum recunoașterea facială, o cerinţă obligatorie pentru a avea parte de confidențialitate absolută.

Îmbunătățiri suplimentare

DSM 7.0 include o serie de îmbunătățiri de utilizare și funcționalitate, oferind utilizatorilor existenți noi opțiuni și capabilități de gestionare.

  • Consola de administrare Synology Drive afișează informații mai clare și mai detaliate despre dispozitivele conectate, precum și despre ce fișiere sunt partajate extern și cât de frecvent se face acest lucru
  • Delegarea administratorului permite departamentului IT să aibă un control precis asupra permisiunilor administrative, evitând riscurile potențiale de securitate
  • Exportul permisiunilor și urmărirea modificărilor îmbunătățesc foarte mult capacitățile de audit ale administratorilor
  • (Disponibil ulterior) Active Backup for Business va oferi back-up complet pentru platformele macOS și Synology DSM

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , ,