Mercedes-Benz lansează EQA. Vezi primele imagini cu SUV-ul 100% electric

Scris de | 21 ianuarie, 2021
Mercedes-Benz lansează EQA. Vezi primele imagini cu SUV-ul 100% electric

Mercedes-Benz face un pas important in mobilitatea electrică și lansează EQA , noul model entry-level din universul 100% electric al autoturismelor Mercedes-EQ.

EQ înseamnă mobilitate electrică inteligentă, pentru cei ce își doresc să experimenteze fascinația deplasării electrice într-un mod confortabil, sigur și fiabil.

Noul EQA este un membru al familiei de autoturisme compacte Mercedes-Benz, fiind totodată înrudit cu GLA, însă este o varianta a acestuia ce dispune de un sistem de propulsie electric, eficient.

Mașina este construită în Rastatt (Germania) și Beijing (China), iar sistemele de baterii sunt furnizate de uzina Accumotive din Kamenz, , subsidiară Meredes-Benz.

„Vom include o întreagă familie de modele EQA, cu putere care variază de la 140 la mai mult de 200kW, cu, sau fără tracțiune integrală. Iar pentru cei pentru care autonomia reprezintă un aspect foarte important, portofoliul nostru va include în curând o versiune specială a EQA, cu o autonomie de peste 500km, conform WLTP” a declarant Markus Schäfer, Membru al Consiliului de Management Daimler AG și Mercedes-Benz AG, responsabil pentru Cercetare în cadrul Grupului Daimler și COO al Mercedes-Benz Cars.

EQA va fi lansat in versiunea EQA 250 (consum electric combinat: 15.2 – 16.1 kWh/100km; emisii CO2 combinate: 0g/km)[1] cu 140 kW și o autonomie de 486 kilometri, conform NEDC. 

În funcție de pachetul de echipare și design, un alt indiciu al caracterului electric din interiorul EQA-ului sunt elementele decorative iluminate din spate – o premieră pentru Mercedes-Benz, și cele rosé gold de pe gurile de ventilație, scaune și de pe cheia autovehiculului. Modelul special Edition 1 dispune de scaune din piele perforată, prin care poate fi observat un material albastru, specific Mercedes-EQ. Instrumentarul de bord, cu ecranele specifice, dispune de aceeași schemă de culori, cu accente albastre și rosé gold.

De asemenea, EQA este cu adevărat un automobil Mercedes din punct de vedere al siguranței pasive. Având în vedere structura solidă a GLA-ului, caroseria modelului EQA este adaptată pentru a respecta condițiile impuse de un automobil electric. Bateria este amplasată în cadrul unei rame din secțiuni cu o geometrie specială. Astfel, obține o funcție structurală care până acum era susținută de barele transversale ale ampatamentului. O protecție pentru baterie amplasată în fața acesteia previne atingerea unității de stocare a energiei de obiecte străine. 

Uzina de baterii din Jawor, Polonia, este pregătită pentru producerea de baterii destinate modelelor compacte Mercedes-EQ. Începând cu primăvara anului 2021, fanii Mercedes-Benz, din Europa, se pot bucura de un SUV 100% electric.  

Etichete: , , , ,