Cum sunt construite casele 3D în mai puțin de 40 de minute

Scris de | 21 februarie, 2021
Cum sunt construite casele 3D în mai puțin de 40 de minute
foto via @ubergizmo.com

Când ne gândim la construirea unei locuințe, probabil ne putem imagina foarte mult de muncă. Va fi nevoie de o mulțime de materiale, se așteaptă să fie folosite și multe utilaje și, desigur, vor fi implicați și mulți oameni. Toate acestea costă, motiv pentru care construirea unei case poate fi o afacere costisitoare.

Cu toate acestea, în Calverton, New York, o firmă de construcții numită SQ4D încearcă să conteste acest concept prin imprimarea 3D. Aceasta include picioarele, fundația și placa, precum și pereții, toate acestea fiind realizate de o gigantică imprimantă 3D despre care se spune că a durat aproximativ 48 de ore pentru a fi finalizată.

Întregul proces, inclusiv construirea restului casei, a durat aproximativ 8 zile în total, ceea ce este destul de rapid. Se spune, de asemenea, că întregul proces este cu aproximativ 30% mai ieftin în comparație cu construirea unei case de acea dimensiune folosind metode mai tradiționale. Casa a fost creată ca o demonstrație, dar de atunci a fost vândută pe Zillow pentru 299.000 de dolari.

Nu este prima dată când auzim despre construirea de structuri folosind tehnologia de imprimare 3D. Au trecut mult timpurile în care imprimantele 3D erau folosite în cea mai mare parte pentru obiecte mici.

Etichete: ,

Sursa: This House In New York Was Built Using 3D Printing